ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μαραβέγια με το νέο προεδρείο της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας

Συνάντηση Μαραβέγια με το νέο προεδρείο της Ένωσης  Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας

 

Τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια επισκέφθηκε στο πολιτικό του γραφείο η νέα διοίκηση της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του κλάδου και να ζητήσει την παρέμβασή του για την επίλυσή τους. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Λελεντζής, οι περιπτεριούχοι διεκδικούν καταρχάς αύξηση του ποσοστού κέρδους στα τσιγάρα από 2,5% σε 7% και, παράλληλα, μείωση του ποσοστού προμήθειας των τραπεζών για την αγορά τσιγάρων με κάρτα POS. Σύμφωνα με τους ίδιους, η προμήθεια της τράπεζας είναι 1-1,5% και το κέρδος τους 2,5%, γεγονός που δεν τους συμφέρει, με αποτέλεσμα  αρκετοί επαγγελματίες να μη δίνουν τσιγάρα με κάρτα και να έρχονται σε σύγκρουση με τους πελάτες τους.

Το νέο προεδρείο της Ένωσης Περιπτεριούχων-Καπνοπωλών Μαγνησίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Μαραβέγια για τη δυσμενή κατάσταση του κλάδου εξαιτίας της ακρίβειας που έχει επιφέρει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, με συνέπεια τη μείωση του τζίρου και τη δυσκολία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς και θα ασκήσει κάθε μέσο πίεσης, στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την ανακούφιση των επαγγελματιών του κλάδου. Ωστόσο, υπενθύμισε τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ρύθμιση οφειλών των 120 και 72 δόσεων, που δίνει σημαντική «ανάσα» στους επαγγελματίες. «Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το αποδεικνύει στην πράξη», υπογράμμισε ο βουλευτής.