ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Μια μαγική συναυλία- αφιέρωμα, γεμάτη ποίηση, μουσική, τραγούδι, όμορφες εικόνες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα, η οποία λόγω πιθανών καιρικών φαινόμενων θα γίνει τελικά, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος (Καρτάλη-Ανθ.Γαζή), θα ζήσει το κοινό του Βόλου την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 21.30 μ.μ
Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Μία συναυλία που είναι αφιερωμένη σε έναν από τους σπουδαιότερους ‘Ελληνες ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους, έναν άνθρωπο του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, πριν από ένα χρόνο. Τον Μάνο Ελευθερίου.

Για τον λόγο αυτό συνεργάζονται πολλοί φορείς της πόλης του Βόλου, όπως είναι η Χορωδία των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας, που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της χορωδιακής μουσικής επί πολλές δεκαετίες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", με τη σύμπραξη πολλών μουσικών και ερμηνευτών, προκειμένου ο Βόλος να τιμήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο της ποίησης και των γραμμάτων και παράλληλα να παρουσιάσει μια συναυλία, με τα καλύτερα τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών, που μελοποίησαν ποιήματα και στίχους του μεγάλου δημιουργού.

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος-ορχήστρας: Νίκος Αλεξίου, Αλέξανδρος Καζίλας

Μαέστρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας: Στάσα Τζάλλα

Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας

Σολίστ: Νίκος Αλεξίου, Ελευθερία Μυτιλιού

Σύντομο βιογραφικό Μάνου Ελευθερίου

Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, ένας άνθρωπος του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι έφυγε από τη ζωή, το 2018, σε ηλικία 80 ετών.

Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες, όπως με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα καθώς και με το Θανάση Γκαϊφύλλια στην Ατέλειωτη Εκδρομή (1975), τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή και πολλούς άλλους.

Ορχήστρα:

Μπουζούκι: Αλέξανδρος Καζίλας

Πιάνο: Εύη Κανελλοπούλου

Κιθάρα:Νίκος Αλεξίου

Ακκορντεόν: Ζαφείρης Κουκουσέλης

Kιθάρα: Κώστας Παππάς,

Ντράμς: Άγγελος Τσιριγωτάκης

Μπάσο: Κώστας Μεγγές

Προπώληση προσκλήσεων 6 ευρώ - Ταμείο Πνευματικού Κέντρου 8 ευρώ

Σημεία πώλησης :
1. Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891 και
2. Καφέ "4 Εποχές" – Σπ. Σπυρίδη 77- Βόλος , Τηλέφ. 24210-22266).

Πιο διαβασμένα