ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ THN ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 

Με τον Πρόεδρο Α. Μπέκο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου   συναντήθηκε η πρώην Υφυπουργός και νυν πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα τρέχοντα  ζητήματα που απασχολούν την Ένωση σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της διάθεσης των σχολικών γευμάτων το οποίο ακόμα εκκρεμεί. Όπως ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη ο Πρόεδρος κ. Μπέκος, δυστυχώς ακόμη το θέμα δεν έχει λυθεί, χωρίς να υπάρχει καμία ξεκάθαρη απάντηση από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, αν και η Ένωση από την πλευρά της, έχει ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα και έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης της λύσης των σχολικών γευμάτων διότι τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών δεν σιτίζονται για μεγάλο διάστημα. Πολλοί από τους μαθητές βρίσκονται σε άκρως δυσχερή θέση και τα γεύματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους.

Το προεδρείο της Ένωσης αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα του μπούλινγκ στις σχολικές μονάδες και στα αυξημένα περιστατικά βίας που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα , έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Αυτό που τόνισε από την πλευρά της η κ. Χρυσοβελώνη , με τη σύμφωνη γνώμη των παριστάμενων, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία άψογη μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών  και οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους, καθίσταται αναγκαίο, να αναφέρουν τα περιστατικά και στις αστυνομικές αρχές, διότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα έχουν εκ των υστέρων νομικές συνέπειες.

Επίσης τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη ότι για την μορφή μπούλινγκ μέσω διαδικτύου, θα πρέπει  οι γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, ενημερωμένοι, να συζητούν με τα παιδιά τους συνεχώς και εάν είναι εφικτό, ο υπολογιστής να μην βρίσκεται στο δωμάτιο του παιδιού αλλά σε χώρο όπου όλη η οικογένεια μπορεί να έχει πρόσβαση. Η ΄Ενωση Γονέων έχει κάνει αίτηση προς την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο οποίο ζητάει την άμεση συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων ώστε όλοι μαζί να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά βίας και μπούλινγκ.

Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, δυστυχώς καθημερινά καταγγέλλονται δύο περιστατικά. Γι’ αυτό, προς αποφυγή καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, κρίνεται απαραίτητο η τοποθέτηση μόνιμων ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες όπως και στα Δικαστήρια .

Παράλληλα τέθηκαν τα θέματα των σχολικών νοσηλευτών και φυλάκων , οι οποίοι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί ο θεσμός τους σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Η κ. Χρυσοβελώνη  σημείωσε ότι έχει συζητήσει ήδη τα περισσότερα ζητήματα με τους  Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όπου της μετέφεραν ότι  καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για την επίλυσή τους. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της  Ένωσης για την αναλυτική ενημέρωση, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο τους και ευχήθηκε σύντομα , να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και ενημέρωσης  στα σχολεία της Μαγνησίας.