ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Πρέπει να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας"

"Η ΝΔ και πρίν το ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιούν τη χώρα", σημειώνει ο νευροχειρουργός και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Μαγνησία
"Πρέπει να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας"

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 50.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας, λόγω της ασυδοσίας των funds που έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα δάνεια των ευάλωτων συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε αδύναμη θέση και μάλιστα στο 5 - 10% της αξίας τους. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση στην οποία το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ μέσα από το πρόγραμμα του αλλά και από την τροπολογία του για την προστασία της πρώτης κατοικίας απαντά θέτοντας ως βασική προτεραιότητα μας την υποστήριξη των αδύναμων δανειοληπτών.

Η ρύθμιση της οφειλών των δανειοληπτών που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, η δυνατότητα, αν υφίσταται αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, ρύθμισης με τη συνεισφορά του Δημοσίου, η προστασία της αγροτικής γης και η εύρεση αποτελεσματικής και δίκαιης λύσης για τους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο αποτελούν κύρια σημεία, στα οποία πρέπει επιτέλους να σταθούμε. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους, που λόγω της οικονομικής αλλά και ενεργειακής κρίσης βρέθηκαν σε μια τόσο δυσμενή κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το 2010 την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό ανοίγοντας την πόρτα στα funds και έπειτα η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε πλήρως το Ν. 3869/2010, ρίχνοντας ταφόπλακα στις ελπίδες αυτών των ανθρώπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πτωχευτικός κώδικας που ακολούθησε, ουσιαστικά έδωσε το ελεύθερο σε αυτά τα funds να δρουν απρόσκοπτα και δίχως κανέναν έλεγχο. 

Επίσης να υπενθυμίσω ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατά την περίοδο των διαμαρτυριών στις οποίες συμμετείχα έξω από το ειρηνοδικείο Βόλου, το όνομα μου βρέθηκε στον εισαγγελέα. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πάψει αυτό το κρυφτούλι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εις βάρος των ευάλωτων δανειοληπτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις εταιρείες διαχείρισης δανείων και μαζικοί πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών. Οφείλουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μια «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας».