ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η "ανάγνωση" του Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου

Ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου συγκέντρωσε περισσότερους από 2000 "σταυρούς" με το συνδυασμό "Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας" για τη Μαγνησία
Η "ανάγνωση" του Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου

 

Η δήλωσή του:

Ευχαριστώ όλους όσους με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Συμμετείχα για πρώτη φορά. Έλαβα 2.176 ψήφους αλλά δεν εκλέχθηκα.

Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη.

Θα προσπαθήσω να συμβάλω από τη θέση του ενεργού πολίτη, έχοντας παρακαταθήκη τη στήριξή σας, για το καλό του Νομού μας.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους εκλέχθηκαν. Καλή επιτυχία στο έργο σας/

Την Κυριακή της 26ης Μαΐου οι πολίτες της Μαγνησίας με την ψήφο τους μας έκριναν και όλοι εμείς οι υποψήφιοι δεν έχουμε παρά να σεβασθούμε την απόφασή τους αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις μας ανάλογα της θέσης που μας κατέταξαν. 

Πάντα με το πέρας μιας εκλογικής αναμέτρησης "γεννιούνται" χρήσιμα συμπεράσματα. Ο συνδυασμός μας δεν πέτυχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Νίκος Τσιλιμίγκας με δημόσια δήλωσή του το απέδωσε "α) στην κομματική πόλωση που επηρέασε το κλίμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές β) σε οργανωτικές αδυναμίες και χαμηλή οικονομική δυνατότητα για καλύτερη προβολή των θέσεων του συνδυασμού μας".

Βρισκόμαστε είδη στην επόμενη μέρα και οι πολίτες έστειλαν το συνδυασμό μας στην αντιπολίτευση. Αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι (εκλεγμένοι και μη) είναι να διατελέσουμε στο ακέραιο το έργο μας.

Προσωπικά θα είμαι "παρών" στα τεκταινόμενα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε μου ζητηθεί είτε όχι γιατί το θεωρώ χρέος μου, τουλάχιστο σε όσους μου εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους (2.176 πολίτες) άσχετα αν τελικά δεν εκλέχθηκα.

Να αναλύσω όμως και τη δική μου συμμετοχή και "επίδοση".

Η απόφασή μου να συμμετέχω αυτή τη φορά στις Περιφερειακές εκλογές ήταν "συνειδητή". Θήτευσα είδη πολλά χρόνια στο Δήμο (17 χρόνια) και ένοιωσα ότι έπρεπε να εφαρμόσω την άποψή μου (που δηλώνω δημόσια εδώ και χρόνια)  ότι θα πρέπει να αποφασιστεί με Νόμο ο περιορισμός των θητειών στον ίδιο Φορέα. Με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ότι "όταν κάθεσαι πολλά χρόνια στην ίδια καρέκλα στο τέλος αισθάνεσαι σα να είναι δική σου".        

Λόγω της μακρόχρονης συμμετοχής μου πιστεύω ότι μπορώ να διαβάσω το αποτέλεσμα το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι δεν στηρίχθηκα όσο αναμενόταν από το Δήμο που υπηρέτησα επί σειρά ετών. Ορισμένοι – αρκετοί δημότες "ξέχασαν" δυστυχώς ότι αυτές οι εκλογές αφορούσαν το Νομό και όχι το Δήμο. Ίσως έχουν δίκιο γιατί εφόσον ακόμη υπηρετώ το Δήμο Ρήγα Φεραίου και μάλιστα από θέση ευθύνης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) δεν ήταν εύκολο να πειστούν ότι με τη συμμετοχή μου στην Περιφέρεια δεν ανήκω ποια σε κανένα συνδυασμό του Δήμου. Εκτός όμως από το Δήμο στον υπόλοιπο Νομό το αποτέλεσμα με βάση τις προσδοκίες μου ήταν εντυπωσιακό αν και συμμετείχα για πρώτη φορά.  

Στον προεκλογικό μου αγώνα αποφάσισα "συνειδητά" να ακολουθήσω συγκεκριμένη τακτική κάνοντας δημόσια γνωστές τις θέσεις – απόψεις μου τουλάχιστο στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Νομό ζητώντας την ψήφο αποκλειστικά και μόνο γι αυτό. Δεν ξέρω αν αυτό επέδωσε αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Το έκανα γιατί αυτό πιστεύω και έτσι θα συνεχίσω.     

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους μου εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους όμως κατανοώ όπως προανέφερα και τους υπόλοιπους που δεν με ψήφισαν επειδή παρασύρθηκαν από το πολωμένο κλίμα.

Συγχαρητήρια στο συνδυασμό του κ. Κώστα Αγοραστού και στους υποψηφίους του για την άνετη επικράτησή τους.

Συγχαρητήρια καλή δύναμη και δημιουργική συμμετοχή στους υποψηφίους του δικού μας συνδυασμού που εκλέχθηκαν στην αντιπολίτευση.

Τέλος δύο λόγια για το αύριο

Αρχικά πρέπει να αναλυθούν οι αιτίες που ο συνδυασμός μας δεν κατάφερε να πείσει γιατί αυτό θα βοηθήσει να μην γίνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα (μετά τις βουλευτικές εκλογές) θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες να "ανοίξει" η συζήτηση για το τι θα πρέπει να γίνει στο μέλλον.