ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για το Συνταξιοδοτικό στο Βελεστίνο

Ημερίδα για το Συνταξιοδοτικό στο Βελεστίνο
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ - 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
 
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΟΥ;
 
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 2/03/2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις ώρες 12:00-13:30. Νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Θεσσαλίας θα αναπτύξουν εισηγήσεις για το ισχύον κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα καθώς και για τα βασικά σημεία του νέου εργασιακού νόμου Ν. 4808/21.
 
Στη συνέχεια, από της 13:30 έως και τις 16:30 και στον ίδιο χώρο οι νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Θεσσαλίας θα υποδέχονται εξατομικευμένα τους/τις δημότες/ισσες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και θα απαντούν στα εξατομικευμένα ερωτήματά τους στο πεδίο του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος όλων των ασφαλιστικών Ταμείων (τρόποι θεμελίωσης και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις αναπηρίας, συντάξεις χηρείας κ.ά.), καθώς και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων (συμβάσεις, μισθολογικά ζητήματα, άδειες κ.ά.).
 
Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, τον Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας και τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
Στόχος των νομικών εκδηλώσεων είναι οι πολίτες να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων  και στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων για το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού πεδίου.
 
Για την εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, καλό θα είναι να υπάρχουν δικαιολογητικά καταγραφής ενσήμων. Ραντεβού με το Κέντρο Κοινότητας τηλ. 2425023794
 
Η συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας που εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).