ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παφίλης: Μόνο το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Συγκέντρωση των Οργανώσεων Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη στον Βόλο - Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία
Θ. Παφίλης: Μόνο το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

«Ο καθημερινός αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό να εκφραστεί στην κάλπη, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και αποδυνάμωση της όποιας κυβέρνησης αναλάβει να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επικίνδυνη εμπλοκή».

Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση των Οργανώσεων Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και θέμα «Μαγνησία ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος; Με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή», που έγινε την Τετάρτη στον Βόλο. Χαιρέτισαν ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, ο Θοδωρής Καραγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και η Δέσποινα Ευαγγελινού, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών.

Στην εκδήλωση έγινε παράλληλα η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον Νομό Μαγνησίας.

Μόνο το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Ο Θανάσης Παφίλης στάθηκε αναλυτικά στη μετατροπή της Μαγνησίας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στο Στεφανοβίκειο βρίσκεται η βάση της ελληνικής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, που χρησιμοποιείται για τη μεταστάθμευση αεροκίνητων μονάδων και μαχητικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού από το 2018, ενώ από τον Μάρτη του 2019 οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μόνιμη παρουσία εκεί, μαζί με ελληνικές δυνάμεις, με τις οποίες συνεκπαιδεύονται. Στις εγκαταστάσεις της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστάσεις και προσωπικό για τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση ελικοπτέρων που εκφορτώνονται στο λιμάνι του Βόλου, ενώ η βάση προσφέρεται για εκπαίδευση. Από την πρώτη στιγμή του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία έφυγαν από το Στεφανοβίκειο για την Πολωνία 12 επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών απέναντι στη Ρωσία. Στο στρατόπεδο "Γεωργούλα" διαμένουν Αμερικανοί στρατιώτες οι οποίοι συμμετέχουν σε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τον ελληνικό στρατό».

Αφού τόνισε ότι το μόνο που προσφέρει η παρουσία των ΝΑΤΟικών στην περιοχή είναι ανασφάλεια για τον λαό, επισήμανε τα εξής: «Γιατί σήμερα θα πρέπει ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτεί τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, γιατί θα πρέπει να ανέχεται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γιατί αύριο όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα σκοτωθούν τα παιδιά του; Τι συμφέρον έχει ο ελληνικός λαός από τη σφαγή των άλλων λαών για το μοίρασμα των χωρών, των ενεργειακών και άλλων πηγών, των δρόμων μεταφοράς, τον γεωστρατηγικό έλεγχο από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων; Γιατί όλες οι κυβερνήσεις σέρνουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια; Γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας που από τη μια πλευρά νιώθει ασφάλεια από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τα κέρδη τους και από την άλλη διεκδικεί και παίρνει μέρος από τη λεία που μοιράζεται με το αίμα των λαών».

Ενώ σχολιάζοντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «και αλήθεια να ρωτήσουμε σε ποια προοδευτική κυβέρνηση μας καλούν να συμμετάσχουμε; Να γίνουμε δηλαδή και εμείς τσιράκια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ; Να συμμετάσχουμε στη δολοφονία των λαών; Να προδώσουμε τους μεγάλους αγώνες του λαού μας; Τους χιλιάδες νεκρούς; Τα εκατομμύρια θυμάτων σε όλο τον κόσμο από τον ιμπεριαλισμό; Τι μας ζητάνε άραγε; Να ξεπουλήσουμε και να εξαργυρώσουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται και σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που φέρνει φτώχεια, δυστυχία και αίμα για κυβερνητικές καρέκλες που θα υπηρετούν τη λογική της εξημέρωσης του θηρίου, του καπιταλισμού»;

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία

Μετά την ομιλία του Θανάση Παφίλη, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας. Όπως τονίστηκε, «οι υποψήφιοι βουλευτές, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες του νομού μας, ανέδειξαν προβλήματα μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις».

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

  • Μεταξάς Βασίλης, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  • Αποστόλης Ριζόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Μαγνησίας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.
  • Δημήτρης Τζουμάκης, ηθοποιός γνωστός κι αγαπητός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και θεατρικές παραστάσεις.
  • Ιωάννα Παπαδημητρίου, συνταξιούχος δικαστική υπάλληλος, πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.
  • Χρυσούλα Τασολάμπρου, μηχανολόγος μηχανικός - χωροτάκτης - πολεοδόμος μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ.
  • Θοδωρής Γεωργαδάκης ,μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.
  • Εύη Ταλαδιανού, εργαζόμενη στον Τουρισμό, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου.