ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εκδρομές από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εκδρομές από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι δράσεις του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, και εκατοντάδες δρομείς θα τρέξουν στους αγώνες που προγραμματίζονται στην Άνοιξη. Την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου θα γίνει η πρώτη εκδρομή του έτους με λεωφορείο στο Katerini Run, ενώ αντίστοιχη εκδρομή θα ακολουθήσει για τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα. Εκτός των άλλων αγώνων που θα μετέχει ο ΣΔΥΒ, στις 2 Απριλίου θα υποδεχθεί τους δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, στον 7ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ συνεχίστηκαν βέβαια και στο προηγούμενο διάστημα, σε αγώνες που έγιναν στο Μεσημέρι Έδεσσας, στην Παλαιά Καβάλα και στον Αργολικό Κόλπο.

Στις 5 Φεβρουαρίου, σε μία ημέρα που η κακοκαιρία "Barbara" οδήγησε σε μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε 3 αναβολές αγώνων, οι δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν σε 2 αγώνες που διεξήχθησαν στη Βόρεια Ελλάδα. Στον 8ο Δρόμο Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας 12 χιλιομέτρων, ο Αμβρόσιος Δημητριάδης (6ος με 53:28) και ο Στέργιος Κουσκουρίδας (18ος με 1:00:42), ανέβηκαν στο βάθρο των κατηγοριών τους. Ο Απόστολος Σαρίδης τερμάτισε 16ος με 59:26, ενώ ο Γιάννης Ζήσης 21ος με 1:03:04.

Την ίδια μέρα, περισσότεροι από 500 δρομείς δεν δίστασαν να τρέξουν υπό αντίξοες συνθήκες στον Ορεινό Αγώνα 9ο Winterun Palia Kavala 2023. Στα 25 χιλιόμετρα υπήρξαν 267 συμμετοχές, ενώ στα 12χλμ 251. Αγωνίστηκαν 5 δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου, και η Κατερίνα Καρακουλάκη ανέβηκε στο βάθρο ως 3η της κατηγορίας και 17η στις γυναίκες στα 25 χιλιόμετρα με χρόνο 3:08:22. Στη μεγάλη απόσταση έτρεξαν επίσης οι Γιάννης Φιλομούζης 3:01:33, Αθανάσιος Τσιάτσιος, Αλέξανδρος Τσιγάρας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου τερμάτισε τα 12 χιλιόμετρα σε 1:46:00.

Στις 12 του μήνα έγινε ο 21ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου «Παναγιώτης Παπαβασιλείου» 15,3 χιλιομέτρων στο Ναύπλιο με 762 τερματισμούς, και τον Νίκο Σκούταρη να παίρνει την 36η θέση σε 1 ώρα 00:19.

Οι αγώνες της Άνοιξης για τους οποίους προγραμματίζονται από τον ΣΔΥΒ ομαδικές εγγραφές και εκδρομές, είναι οι παρακάτω. Οι εγγραφές γίνονται με οποιονδήποτε από τους εξής τρόπους : α) κάθε Τετάρτη από ώρα 18.00 ως 19.00 στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου. ή β) με επικοινωνία με τη σελίδα του συλλόγου, ή στο μέιλ sdyvolou@gmail.com, ή με τον Κώστα Παλάντζα στο 6993953012. Με τους προαναφερόμενους τρόπους, γίνονται επίσης οι εγγραφές νέων μελών.

5 Μαρτίου Katerini Run 2023. Ημιμαραθώνιος 12 ευρώ, 5χλμ 5 ευρώ. Προθεσμία εγγραφών ως 22 Φεβρουαρίου. Εκδρομή με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Το ποσό για το λεωφορείο θα είναι από 10 ως 15 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με τις συμμετοχές που θα υπάρξουν. Εννοείται ότι στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν φίλοι και συγγενείς.

12 Μαρτίου 14ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Τα ποσά που όρισε η διοργάνωση για τις ομαδικές εγγραφές, είναι : Ημιμαραθώνιος 15 ευρώ, 5 χιλιόμετρα 12 ευρώ. Προθεσμία, ως 25 Φεβρουαρίου. Εκδρομή με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Το ποσό για το λεωφορείο θα είναι από 10 ως 15 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με τις συμμετοχές που θα υπάρξουν. Εννοείται ότι στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν φίλοι και συγγενείς.

19 Μαρτίου 12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν. Αν κάποιο μέλος του ΣΔΥΒ θέλει να μετέχει ενώ δεν γράφτηκε, μπορεί να ενημερώσει τον σύλλογο ώστε να αναζητηθεί συμμετοχή.

30 Απριλίου 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος». Ποσό συμμετοχής, Μαραθώνιος 15 ευρώ, 10 και 5χλμ 8 ευρώ (ενισχυμένο πακέτο συν 25 ευρώ). Προθεσμία εγγραφών ως 29 Μαρτίου.

7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου
 

Στις 2 Απριλίου ο Βόλος θα γιορτάσει με τον 7ο Ημιμαραθώνιο της πόλης, που θα φέρει στη Μαγνησία χιλιάδες επισκέπτες με τις οικογένειές τους. Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ https://bit.ly/voloshalf2023, ενώ την πλήρη προκήρυξη μπορούν να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι στο https://voloshalfmarathon.gr/voloshalf2023/. Προς διευκόλυνση για όσους μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές γίνονται επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Οι αποστάσεις που περιλαμβάνει η διοργάνωση, είναι οι εξής :

7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2023 (21,1km) σε πιστοποιημένη - επίσημα μετρημένη διαδρομή από τη WA/ AIMS / ώρα έναρξης 09.30

28ο I Love Volos Run (5km) σε πιστοποιημένη - επίσημα μετρημένη διαδρομή από τη WA/ AIMS / ώρα έναρξης 09.45

Οι διαδρομές εκτός από την παραλία και τις Αλυκές, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι περνάνε και από τις κεντρικές οδούς της πόλης Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη, κάτι πρωτόγνωρο για αγώνα στον Βόλο.

Volos Fun Run Παιδικός Αγώνας (500m) / ώρα έναρξης 12.15. Οι εγγραφές για τον Παιδικό Αγώνα θα γίνουν επιτόπου την ημέρα του αγώνα.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2023. Σε περίπτωση που οριστούν εθνικές εκλογές για τις 2 Απριλίου, ο αγώνας θα μεταφερθεί αυτόματα για τις 9 Απριλίου 2023.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι όπως καθιέρωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου από τη διοργάνωση του 2019, ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα έχει φιλανθρωπική χροιά. Για το 2023, μέρος από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, που κάθε χρόνο συμβάλει τα μέγιστα στην υποστήριξη του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Στον αγώνα του 2022, η αντίστοιχη προσφορά έγινε προς το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο αγώνας γίνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκροτήθηκε επίσης το σώμα εθελοντών, και σε αυτό μπορούν να ζητούν να συμμετέχουν όσοι ακόμη θέλουν να βοηθήσουν για την επιτυχία της μεγαλύτερης γιορτής μαζικού αθλητισμού της πόλης, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, ή επικοινωνώντας στο 6993953012 Παλάντζας Κώστας.

Οι ομαδικές προπονήσεις της Δευτέρας των μελών του ΣΔΥ Βόλου άλλαξαν μέρος συνάντησης και θα ξεκινάνε από το στάδιο ΕΑΚ. Οι προπονήσεις θα γίνονται είτε στο στάδιο, είτε προς την παραλία, ανάλογα της προτίμησης των συμμετεχόντων κάθε φορά. Αρχίζουν στις 17.30 και μπορεί να μετέχει όποιος θέλει, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του συλλόγου.