ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Στο πλευρό αγροτών - κτηνοτρόφων και των δίκαιων αγώνων τους"

"Στο πλευρό αγροτών - κτηνοτρόφων και των δίκαιων αγώνων τους"

Το Ριζόμυλο επισκέφθηκε εχθές Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Χαυτούρας ώς ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Χαυτούρας τόνισε οτι θα σταθεί εμπράκτως στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων και των δίκαιων αγώνων τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι απίστευτα χαμηλές τιμές που δίνουν τα προϊόντα τους και η έλλειψη πρωτοβουλίας για γενναίες αποζημιώσεις λόγω των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και πρέπει άμεσα να υπάρξουν λύσεις για αυτά.

Η ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σχεδιασμό καινοτόμων στρατηγικών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες που διαχρονικά έχουν ταλαιπωρήσει τον αγροτικό κόσμο. Το θέμα του αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, το οποίο ήταν μάλιστα στο παρελθόν και προεκλογική υπόσχεση από μέρους της κυβέρνησης και που φυσικά ουδέποτε εκπληρώθηκε, καθώς και οι ανεπαρκείς ενισχύσεις που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στα ύψη λόγω της ανόδου των τιμών σε λιπάσματα, σπόρους ζωοτροφές, φάρμακα κλπ είναι βασικά ζητήματα που απαιτούν άμεση επίλυση. Επίσης η προσαρμογή του ΦΠΑ σε εφόδια και μέσα παραγωγής, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής αποτελούν επίσης καίρια ζητήματα. Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να κάνουμε λόγο για "πράσινη ανάπτυξη" και η τιμή της κιλοβατώρας να έχει εκτιναχθεί απο τα 7 στα 21 λεπτά, τη στιγμή μάλιστα που δόθηκαν γενναία πακέτα ενίσχυσης βάσει προϋπολογισμού στον ενεργειακό τομέα.

Πρέπει λοιπόν να σταθούμε σε όλα αυτά τα θέματα και να πάψει ο εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων. Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ μέσα από το πρόγραμμα του έχει ώς στόχο να προσφέρει ελπίδα στον αγροτικό κόσμο όπως το έχει δείξει στο παρελθόν, με τα όσα λάθη βέβαια που έγιναν και που φυσικά πληρώσαμε για αυτά, να δώσει ουσιαστικές λύσεις και να σταματήσει η συρρίκνωση του αγροτικού επαγγέλματος. Πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει κύριο πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.