ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μακρή: Την Δευτέρα εκδήλωση του ΥΠΑΙΘ για την επαγγελματική εκπαίδευση με την συμμετοχή φορέων

Ζ. Μακρή: Την Δευτέρα εκδήλωση του ΥΠΑΙΘ για την επαγγελματική εκπαίδευση με την συμμετοχή φορέων

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γιώργου Βούτσινου διοργανώνεται εκδήλωση, με θέμα: «Μεταρρύθμιση  στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση – Επιλογή, Καινοτομία, Εξέλιξη», στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00 μ.μ.

Η εκδήλωση - συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν, ενεργά, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών σωματείων, επιχειρήσεων καθώς και εκπαιδευτικοί, όπως, ενδεικτικά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο Όμιλος LAFARGE, η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. κ.α., όπως, επίσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έχει ως στόχο την στήριξη και την περαιτέρω ενίσχυση εναλλακτικών ποιοτικών διαδρομών απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων και πιστοποίησης, που προσφέρονται στην νέα γενιά και ανταποκρίνονται, στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας, όπως αποτυπώνονται και επικαιροποιούνται, συνεχώς, στο διεθνοποιημένο περιβάλλον της οικονομίας.

Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανασηματοδοτεί και επαναχαράσσει νέες πολιτικές στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, η οποία και αποτελεί βασική προτεραιότητα, αφού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την αγορά εργασίας αλλά και εδραιώνει, με οποιοδήποτε τρόπο, την διάσταση της ενεργούς συμμετοχής της νεολαίας στην χάραξη αυτών των προσεγγίσεων, η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.