ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Ν. Χαυτούρα στον Αλμυρό

Επίσκεψη Ν. Χαυτούρα στον Αλμυρό

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Νικος Χαφτουρας με τον δήμαρχο Αλμυρού Ευάγγελο Χατζηκυριακο, όπου τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν αρχικά η κατάσταση στον τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα περί του κέντρου υγείας της περιοχής όπου υπάρχουν ανάγκες άμεσης στελέχωσης και δημιουργίας βασικών δομών πρωτοβάθμιας υγείας. Επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα ο οποίοι αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής ,όπως το θέμα της ονομαστικής και γεωγραφικής προέλευσης που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επιπροσθέτως κύρια θέματα αποτέλεσαν μια σειρά έργων που έχουν σχέση με το αρδευτικό και υδροδοτικό κομμάτι της περιοχής όπως είναι τα θέματα του Ξηριά, του φράγματος, του αγωγού με τη λιμνοδεξαμενή και της λίμνης.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται στα εργοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή και που παρέχουν εισόδημα σε περισσότερες από 500 οικογένειες καθώς και σε δυο πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπως είναι παραδείγματος χάρη τα θερμοκήπια. Πάραυτα υπάρχουν και πολλές παραλείψεις καθώς και πολυετής καθυστερήσεις σε βασικά έργα που θα βοηθούσαν σημαντικά την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας του τόπου όπως είναι το τρένο. Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης για το μέλλον του Αλμυρού και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σημαντικό πρόβλημα όμως αποτελεί η υποστελέχωση του δήμου που εδώ και δώδεκα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό και λειτουργεί με οχτάμηνες συμβάσεις. Χαρακτηριστικό δε αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν μελέτες έργων πενήντα εκατομυρίων ευρώ χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που θα είναι άρτια καταρτισμένο και με τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Ο Αλμυρος είναι από τους πρώτους και μεγαλύτερους δήμους του Νόμου Μαγνησίας και διαθέτει πολλές δυνατότητες και προοπτικές στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα αλλά και όχι μόνο.

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ κατανοεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών του δήμου Αλμυρού.