ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Μαγνησία, ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή"

Κάλεσμα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας, απευθύνει η Τ.Ε. του ΚΚΕ Μαγνησίας
"Μαγνησία, ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή"

Η εκδήλωση με θέμα "Μαγνησία, ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή" θα γίνει στις 18:30, ενώ ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε., κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε κάθε λαϊκή οικογένεια της Μαγνησίας και για την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες Αμερικανοί καταφτάνουν στην περιοχή μας με στόχο την εκπαίδευσή τους και την προετοιμασία τους για στρατιωτικά χτυπήματα σε διάφορα μέρη, όπου κρίνουν σκόπιμο για τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών μονοπωλίων, ιδιαίτερα στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Τόσο το Στεφανοβίκειο όσο και το στρατόπεδο Γεωργούλα, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, (που του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area Volos), έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε βάσεις των ΗΠΑ.

Η εμπλοκή της περιοχής μας όμως δεν έχει σταματημό.

Με βάση λίστα των ΗΠΑ, το λιμάνι του Βόλου, μαζί με άλλα 4 λιμάνια της χώρας, στην ουσία μετατρέπονται σε «αμερικανικό έδαφος», για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού αυτή την περίοδο ενάντια στη Ρωσία. Με δικούς τους ανθρώπους μέσα, θέτοντας υπό «επιτήρηση» τους εργαζόμενους εκεί, με προσωπικό που θα έχει πιστοποίηση να χειρίζεται εκρηκτικά και άλλα «επικίνδυνα υλικά», όπως αναφέρεται, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή που στον Αλμυρό, θέλουν να στήσουν μια ενισχυμένη λιμενική υποδομή εξειδικευμένη στη διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων (προσωπικού, μέσων, όπλων, φορτίων), ώστε να εξυπηρετούνται οι Αμερικανοί που αναπτύσσονται στη Λάρισα, αλλά και στο Στεφανοβίκειο.

Μέρος αυτών των εξελίξεων είναι και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου, αλλά και ο σχεδιασμός για την κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Ενώ επίσης, σχεδιάζεται η ανάπτυξη  Σταθμών Υποστήριξης Εδάφους (Ground Support Systems – GSS) καταρχάς στο Πήλιο, δημιουργώντας ένα ευρύτερο δίκτυο ελέγχου των επικοινωνιών.

Αμερικανονατοϊκό αγκυροβόλιο η Μαγνησία με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με πιθανό το ενδεχόμενο γενίκευσής του, ενώ, ήδη, πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές συγκρούσεις και οι εστίες έντασης σε όλο τον πλανήτη, τα σχέδια αυτά μετατρέπουν ολόκληρη την περιοχή μας και ευρύτερα τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  εις βάρος άλλων λαών  και ταυτόχρονα κάνουν το λαό μας θύμα και στόχο αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η πολιτική εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, δίνοντας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς αέρα, γη και θάλασσα και στέλνοντας όπλα και στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του αμερικανοΝΑΤΟικού τόξου, που διαπραγματεύθηκαν, υπέγραψαν, ψήφισαν και υλοποιούν τις συμφωνίες με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τις βάσεις.

Η συναίνεση τους πατάει στον «εθνικό στόχο» του κεφαλαίου,  για γεωστρατηγική αναβάθμισης της χώρας, για μετατροπή της σε «ενεργειακό κόμβο» και «δύναμη σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον στόχο αυτό δεν κερδίζουν όμως όλοι. Από τη μία εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου, βλέπουν να αυξάνονται τα κέρδη τους από τη μεταφορά του αμερικανικού LNG, τις «πράσινες» επενδύσεις κτλ., ενώ άλλη ο λαός καλείται να πληρώσει το «τίμημα» με ακριβότερη Ενέργεια και βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας. Την ίδια στιγμή δαπανώνται δισεκατομμύρια από την τσέπη του λαού για νέους εξοπλισμούς που δεν έχουν για προτεραιότητα την άμυνα της χώρας.

Με ισχυρό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή!

Ο λαός της περιοχής μας έχει συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα για να διαπιστώσει ότι τα σχέδια αυτά δεν αποτελούν «εγγύηση» και «ασπίδα» απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, όπως λέγεται. Αντίθετα, σε συνδυασμό με τον στόχο της «ΝΑΤΟικής συνοχής, διαμορφώνουν και το έδαφος για επικίνδυνες «διευθετήσεις» με την αστική τάξη της Τουρκίας, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Δεν πρέπει να δεχτεί ακόμα, επιχειρήματα που μιλάνε για δήθεν «ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας» λόγω της ύπαρξης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.  Τα  λεφτά αυτά είναι βαμμένα με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν σκοτώσει όλα αυτά τα χρόνια σε  Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία και σε άλλες τόσες πολεμικές επεμβάσεις.

Είναι επίσης αστείο το επιχείρημα για «εκπαίδευση και αύξηση της αμυντικής ικανότητας» όταν όλα τα σύγχρονα όπλα μπορούν να «τυφλωθούν» από τους προμηθευτές, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, από τις βάσεις που «απλώνουν» στη χώρα μας, στη γειτονική Τουρκία, στη Βόρεια Μακεδονία και συνολικότερα στην περιοχή και μπορούν να «στήσουν» όπως θέλουν τους όρους της όποιας πολεμικής αναμέτρησης.

Ο λαός της περιοχής πρέπει μέσα από τα σωματεία και  μαζικούς φορείς να δυναμώσει την πάλη του, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για τον απεγκλωβισμό από τα σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ.

Εγγύηση σε αυτόν τον δρόμο είναι μόνο ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, του οποίου η πρόταση για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τον λαό στην εξουσία, είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή, την αμοιβαία συνεργασία με τον τουρκικό και τους άλλους λαούς, την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.