ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Όχι" στη χωροθέτηση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Σούρπη

"Όχι" στη χωροθέτηση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Σούρπη

Σχετικά με τις πληροφορίες αλλά και με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν την αδειοδότηση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 11.000 τ.μ. και ισχύος 999,9 kWp στον όρμο της Σούρπης Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχή που αποτελεί παράκτιο έλος και φυσικό υγροβιότοπο, η τέως υφυπουργός και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δηλώνει:

«Η περιοχή χωροθέτησης του έργου αποτελεί ένα μεγάλο φυσικό υγροτοπικό οικοσύστημα, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στη Μαγνησία. Οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, όπως και ο Δήμος Αλμυρού , καλούνται να γνωμοδοτήσουν για το έργο χωρίς πρακτικά να έχουν καμία πληροφόρηση για τις επιπτώσεις αυτού.

Ένα τέτοιο έργο θα επιβαρύνει σημαντικά το οικοσύστημα της περιοχής , με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την παραθαλάσσια περιοχή της Σούρπης, περιοχή NATURA, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Συντάσσομαι απόλυτα με την άποψη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού, η οποία δηλώνει κάθετα αντίθετη με την χωροθέτηση του εν λόγω έργου και αναμένω την πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο οφείλει καταρχήν να έρθει σε επαφή με τον Δήμο Αλμυρού αλλά και με τους αρμόδιους φορείς και να ενημερώσει διεξοδικά εάν έχουν μελετηθεί επιπτώσεις του εν λόγω έργου στους οργανισμούς των υδροβίων οργανισμών και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή που χωροθετείται.