ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή εύχεται στον Ν. Ζυγούρη, τον μοναδικό Βολιώτη που πηγαίνει στα Άδανα

Η Ζ. Μακρή εύχεται στον Ν. Ζυγούρη, τον μοναδικό Βολιώτη που πηγαίνει στα Άδανα
Η υφυπουργός Παιδείας, K. zέττα Μ. Μακρή επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΑΓΕΤ Ηρακλής Βόλου κ. Νίκο Ζυγούρη, ο οποίος αναχώρησε με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών για τα Άδανα της Τουρκίας. 
 
Η κ. Μακρή θέλησε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην αποστολή και καλή δύναμη στους διασώστες, που με ακλόνητη πίστη θα συνεισφέρουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στην ανεύρεση επιζώντων στα Άδανα. 
 
Ο κ. Ζυγούρης, μοναδικός Βολιώτης που μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές, ενεργό μέλος της ελληνικής ομάδας διάσωσης με εκπαίδευση στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, έχει πάρει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις από τις οποίες, στη συνομιλία του με την κα Μακρή, ξεχώρισε την αποστολή στην Αϊτή, όπου ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια έναν νεαρό 11 ημέρες μετά τον τρομακτικό σεισμό του 2010. 
 
Στην συναισθηματικά φορτισμένη τηλεφωνική επικοινωνία τους ο κ. Ζυγούρης εκμυστηρεύτηκε στην υφυπουργό Παιδείας ότι, με τη σκέψη του στα παιδιά του αλλά και στα παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα ερείπια, θα ριχτεί στον αγώνα "γιατί ακόμα και ένα παιδί, ένας άνθρωπος να ανασυρθεί ζωντανός αξίζει κάθε λεπτό κάθε αποστολής".
 
Με το ηθικό ακμαίο και την ελπίδα ότι θα βρεθούν επιζώντες στην ισοπεδωμένη πόλη, η αποστολή της ελληνικής ομαδας διάσωσης θα φτάσει στα Άδανα το πρωί της Παρασκευής.