ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΚΥ Βελεστίνου"

"Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΚΥ Βελεστίνου"

Στη Βουλή επανέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου. Ένα χρόνο μετά την προηγούμενη κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το ζήτημα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για ποιο λόγο συνεχίζουν οι σημαντικές ελλείψεις της δομής σε οδηγούς, πλήρωμα ασθενοφόρου και λοιπό προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες της περιοχής.

«Από την σχετική Ερώτηση τον Φεβρουάριο του 2022 και παρά τις επαναλαμβανόμενες κρούσεις στην 5η ΥΠΕ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ενίσχυσης της δομής. Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομή παραμένουν», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου εξυπηρετεί περίπου 30.000 κατοίκους. Πάγιο πλέον είναι το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις σε οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη δομή, σε σχεδόν καθημερινή βάση βάρδιες του ασθενοφόρου μένουν ακάλυπτες με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται διασώστες από τον κεντρικό τομέα του ΕΚΑΒ στον Βόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Για την αποτελεσματική κάλυψη των βαρδιών χρειάζονται ακόμη δύο τουλάχιστον οδηγοί.

Κακή είναι και η κτιριακή υποδομή του ΚΥ Βελεστίνου. Το εσωτερικό του κτιρίου παρουσιάζει πολλές φθορές, καθώς εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης έχουν να γίνουν πάνω από 20 χρόνια. Τους χειμερινούς μήνες η κατάσταση είναι πιο δύσκολη λόγω του κρύου εντός της δομής εξαιτίας της φθοράς και παλαιότητας των κουφωμάτων.

Όπως ανέφερε ο Αλ.Μεϊκόπουλος:«Το ΚΥ Βελεστίνου είναι η μόνη πρωτοβάθμια δημόσια υγειονομική δομή της γύρω περιοχής. Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις και η κακή κατάσταση του ΚΥ, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών και η απραξία από πλευράς Υπουργείου δε δικαιολογείται».