ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κερασιά: Παρουσία μελών, φίλων και επισήμων η κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας

Κερασιά: Παρουσία μελών, φίλων και επισήμων η κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας

Παρουσία μελών, φίλων και επισήμων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4/2) στην Κερασιά η κοπή της πατροπαράδοτης κουλούρας του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου.

Την κουλούρα, προ της κοπής της, ευλόγησε ο πατέρας – Αθανάσιος Σκοπιανός, τη δε εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Χρήστος Μπουκώρος, η πρώην Υφυπουργός και νυν πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Ζήσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου κ.  Απόστολος Παπατόλιας, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και συμπατριώτης μας κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής κ. Δημήτριος Τσιμπανάκος. Χαιρετισμό για την εκδήλωση απέστειλε και ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Χρήστος Μωραΐτης.

Σε σύντομη ομιλία, η πρόεδρος κ. Ελένη Παπαδημητροπούλου, μετά από τις ευχές για το νέο έτος, χαρακτήρισε το 2022, όσον αφορά τις δράσεις και τις ενέργειες του Συλλόγου, έτος γόνιμο και εποικοδομητικό και ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, για τη βοήθεια που πρόσφεραν κατά τη διάρκεια του έτους. Ακόμη, επεσήμανε την ιδιαίτερη και κρίσιμη συνεισφορά του κ. Αθ. Λιούπη στην περίπτωση του καθαρισμού, της δενδροχρονολόγησης και των λοιπών επιστημονικών μετρήσεων που έγιναν για την «Καστανίτσα», ενώ επαίνεσε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει στην αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Άνω Κερασιάς. Ιδιαίτερη μνεία έκανε, για τον κ. Θ. Φελεμέγκα, που αποτελεί τον εμπνευστή και τον κινητήριο μοχλό της προσπάθειας, τον κ. Δ. Παλιούρα που αποτελεί εγγύηση όλης της διαδικασίας, όπως και για την κ. Ζ. Μακρή και τον κ. Χρ. Μπουκώρο που με χαρά συμμετέχουν σ’ αυτή. Μάλιστα μετά την αναφορά της προέδρου, σχετικά με την αγιογράφηση, ο κ. Κων/νος Μαραβέγιας παρεμβαίνοντας δήλωσε την επιθυμία του για βοήθεια και από την πλευρά του. 

Η βραδιά έκλεισε με ευχές για καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και δράση δημιουργική.

Δείτε φωτογραφίες