ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Τσιμπανάκος: «Όχι» στη μονάδα LNG στον Παγασητικό

Δ. Τσιμπανάκος: «Όχι» στη μονάδα LNG στον Παγασητικό

Συνάντηση με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό – Παγασητικός SOS» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (03/02) στο πολιτικό του γραφείο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, ο οποίος δήλωσε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση της μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο.

Ο κ. Ναπολέων Κολοβός και κ. Κυριάκος Γεραμπίνης ενημέρωσαν τον Δημήτρη Τσιμπανάκο για τις δράσεις της Επιτροπής και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της επένδυσης καθώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πάρει συγκεκριμένη θέση. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής απαρίθμησαν τους λόγους της αντίθεσής τους στη δημιουργία της εγκατάστασης αναφέροντας την αισθητική υποβάθμιση της περιοχής για τον τουρισμό, την περιβαλλοντική επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου κλειστού Παγασητικού κόλπου, την επικινδυνότητα του ατυχήματος και τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής από τις δραστηριότητες που θα επηρεαστούν από την ύπαρξη και τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία του σταθμού LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου. «Δεν πρέπει να επιτραπεί η χωροθέτηση εντός του κλειστού Κόλπου του Παγασητικού. Περιβαλλοντικά και τουριστικά είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον επιβαρυμένο τόπο μας. Τα θέματα ασφαλείας, που ανακύπτουν, επίσης συνεπικουρούν στην αρνητική μου θέση. Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει είναι πως η χωροθέτηση έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της παράταξης της ΝΔ, η οποία προσφάτως εκφράστηκε από το στόμα του αρμόδιου υπουργού, του κ. Σκρέκα, στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρικής ταυτότητας της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθρακών & Ενεργειακών Πόρων, κατά τη διάρκεια της οποίας απαρίθμησε τα έργα LNG αναφέροντας και το Βόλο» δήλωσε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος.