ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Προοδευτική Κυβέρνηση θα φέρει Δικαιοσύνη στο χώρο της Υγείας για τους εργαζόμενους

Η Προοδευτική Κυβέρνηση θα φέρει Δικαιοσύνη στο χώρο της Υγείας για τους εργαζόμενους

Η Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωση της για τις απολύσεις συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση και την επιστροφή των «εργολάβων» αναφέρει τα παρακάτω:

«Την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση σε Νοσοκομεία και κέντρα υγείας προχωράνε σε όλη τη χώρα με εντολή της Κυβέρνησης της ΝΔ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ περίπου 6.000 εργαζόμενοι που έχουνε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της Πανδημίας θα απολυθούν για να γυρίσουν οι αγαπημένοι "εργολάβοι" του κ. Μητσοτάκη.   

Στην περιοχή μας οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν πριν 2 χρόνια όπου εν μέσω πανδημίας απολύθηκαν 92 εργαζόμενοι σε καθαριότητα Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ. 

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα, μετά από διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ,προσλήψεων με ατομικές συμβάσεις και αυτό διότι οι συμβάσεις με τους εργολάβους κοστίζουν πολύ ακριβότερα στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους καταλήγουν πολύ λιγότερα χρήματα.

Έρχεται όμως σύντομα η ώρα της Προοδευτικής Κυβέρνησης όπου θα φέρει Δικαιοσύνη και στο χώρο της Υγείας για τους εργαζόμενους.»