ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στη "Φάρμα Ελασσόνας"

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στη "Φάρμα Ελασσόνας"
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εφαρμογής πολυποίκιλων μεθόδων προσέγγισης της γνώσης για τους μαθητές του και την αξία της βιωματικής μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου επιχειρεί διαρκώς τον εμπλουτισμό του διδακτικού έργου με δράσεις ανοιχτού χαρακτήρα προς την κοινωνία, αλλά και τη συνεργασία με φορείς της πόλης.
 
Αυτή τη φορά, οι μαθητές των Β΄ και Γ’ τάξεων του τομέα της Γεωπονίας, στα πλαίσια των μαθημάτων «Τεχνολογίας Τροφίμων και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις», διεξήγαγαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο σφαγείο και συσκευαστήριο της εταιρίας Φάρμα Ελασσόνας όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί σύγχρονες, ρομποτικές γραμμές σφαγής και συσκευασίας κρεάτων. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Υπεύθυνο Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρίας κ. Δημήτριο Καναβούρα (Τεχν. Τροφίμων), για τη σύγχρονη ρομποτική γραμμή σφαγής αλλά και τη διαδικασία Logistic, που η εταιρία εφαρμόζει και με την οποία διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων προϊόντων της.
 
Αυτή η δράση αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές και ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση της εταιρίας Φάρμα Ελασσόνας, τον υπεύθυνο για την ξενάγηση κ. Δ. Καναβούρα και τη συνεργάτιδά του, για τη φιλοξενία και την παρουσίαση των εγκαταστάσεων και γραμμών παραγωγής της εταιρίας. Η όλη εκπαιδευτική επίσκεψη, αποτέλεσε πολύτιμη συνεισφορά στη διεπιστημονική προσέγγιση των διδακτικών ενοτήτων «Τυποποίηση Τροφίμων» και «Συντελεστές παραγωγής» των μαθημάτων των Β’ και Γ’ τάξεων αντίστοιχα του τομέα Γεωπονίας.