ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Οι αυξήσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ήταν "ψίχουλα"

Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Οι αυξήσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ήταν "ψίχουλα"

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, για την επίσημη και σωστή ενημέρωση των συνταξιούχων πραγματοποιεί αύριο την Ετήσια Γενική Συνέλευσή τους, αύριο Τρίτη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και θα ακολουθήσει κοπή πίτας.

Επιπλέον την επόμενη βδομάδα θα βγει πρόγραμμα δράσης για την προετοιμασία των συγκεντρώσεων στις 14 του Φλεβάρη, που αποφάσισε η ΣΕΑ καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, οι αυξήσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ήταν “ψίχουλα”. Συζήτηση για το θέμα θα γίνει στην αυριανή συνέλευση.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα τελικά δόθηκαν “ψίχουλα” από 1/1/2023 σε ένα αριθμό συνταξιούχων. “Έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας. Και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους.

Όσα ψέματα κι αν πει η κυβέρνηση, η τραγική κατάσταση δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί. Οι συνταξιούχοι δεν τα πιστεύουμε, δεν τα ανεχόμαστε. Θα απαντήσουμε στην κοροϊδία με ένταση των αγώνων μας και προεκλογικά.

Είμαστε ξανά και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δεν  κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, αλλά γιατί μόνο μέσα από αυτόν αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσαμε αντιλαϊκά μέτρα, καταφέραμε και λύσαμε κάποια προβλήματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για να καλυτερέψουμε την ζωή μας. Έχουμε την πείρα μιας ζωής αλλά και των τελευταίων χρόνων ότι όποιος θα παίρνει την κυβερνητική σκυτάλη θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι“.

πηγή: ertnews.gr