ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο

Έγινε γνωστή και επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Γ/2022 και τις προσλήψεις στο Δημόσιο
ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο
ΑΣΕΠ INTIME

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ 2Γ/2022, τον οποίο αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 4 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Αρχή.

Έχουν καταθέσει αίτηση 108.229 υποψήφιοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία στον διαγωνισμό θα οδηγήσει τους υποψηφίους στην κατάταξή τους σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 4765/2021).

Από τον συγκεκριμένο πίνακα στη συνέχεια θα επιλεγούν ανάλογα με τη σειρά κατάταξης οι διοριστέοι για τις 5.124 θέσεις μονίμων που έχουν ζητηθεί από τους φορείς του Δημοσίου και έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης έχει δεσμευθεί ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν εντός δύο μηνών από την πραγματοποίησή του, με στόχο οι προσληφθέντες να πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο. Οι προσλήψεις αφορούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, οργανισμούς.

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, το ένα τρίτο των αιτήσεων προέρχεται από τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και τα 2/3 από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν η συντριπτική πλειονότητα των δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) αφορά τον κλάδο – ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών/ Διοικητικοοικονομικών. Αντίστοιχα, πρώτος στις προτιμήσεις των υποψηφίων Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) είναι ο παρεμφερής κλάδος – η ειδικότητα Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / Διοικητικού – Λογιστικού.

πηγή: news247.gr

Πιο διαβασμένα