ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κτηνοτρόφος από τα Κανάλια στο MEGA για τις επιδρομές λύκων

Ο κ. Γιώργος μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" για το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή με επιθέσεις λύκων στα ζώα που εκτρέφουν και την επικινδυνότητα και για τον άνθρωπο - Τι αναφέρει ότι του απάντησε ο Φορέας Διαχείρισης στον οποίο απευθύνθηκαν οι κτηνοτρόφοι
Κτηνοτρόφος από τα Κανάλια στο MEGA για τις επιδρομές λύκων

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στη Μαγνησία, οι οποίοι καταγγέλλουν επιθέσεις λύκων στα ζώα που εκτρέφουν.

Συγκεκριμένα, βοσκοί και γεωργοί καταγγέλλουν πως οι λύκοι κάνουν επιθέσεις στα ζώα, αλλά και στους ίδιους. Άτομο ανέφερε στο MEGA πως γλίτωσε στο παρά πέντε από επίθεση από λύκους, καθώς πρόλαβε να μπει έγκαιρα στο όχημά του.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κος Γιώργος, κτηνοτρόφος, ο οποίος ανέφερε πως στην περιοχή έχασαν πάνω από 30 ζώα μετά από επιθέσεις λύκων, ενώ μέσα σε μόλις μισή ώρα έχασαν 15 πρόβατα.

«Τα μάζευα για να τα πάω σε άλλο μαντρί για να γεννήσουν. Πίσω έμειναν μερικά και μέχρι να γυρίσει το παιδί μέσα σε μισή ώρα τα βρήκε με ανοιγμένες κοιλιές και τα κατσικάκια να σπαράζουν… Για να το κάνουν αυτό μέσα σε μισή ώρα ήταν πολλοί λύκοι», δήλωσε.

Οι κάτοικοι των τριγύρω χωριών έκαναν παράπονα στον φορέα διαχείρισης της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έχουν καταγραφεί 12 λύκοι και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τότε οι κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα.

«Να φάνε ένα ζωντανό, αλλά να σου τρώνε το μεροκάματο και του άλλου το κοπάδι; Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε. Αυτοί τρώνε και τα σκυλιά μας. Μας εγκατέλειψαν οι εργάτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε.

Ο κτηνοτρόφος ανέφερε πως ο φορέας θα τους αποζημιώσει για την απώλεια των ζώων τους, ωστόσο ο ίδιος έκανε έκκληση για να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν τα κοπάδια τους από τις επιθέσεις.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πιο διαβασμένα