ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στο "Κόκκινο Ποτάμι" και Βελεστινιώτες

Στο "Κόκκινο Ποτάμι" και Βελεστινιώτες
Οι Βελεστινιώτες ηθοποιοί με τον Μανούσο Μανουσάκη και την Άννα Μάγκου

Την ευκαιρία να ζήσουν την μοναδική εμπειρία ενός τηλεοπτικού γυρίσματος είχανε οι Γιώργος Τσιάρας, Πόπη Μακρονάσιου, Στάθης Πολίτης και Ράνια Μπομπότη.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας "Αειράνη" βρέθηκαν στις Πινακάτες Πηλίου μέσα στον Ιανουάριο και συμμετείχανε ως βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της δημοφιλούς σειράς εποχής του Open που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης.

Αναμνηστική φωτογραφία

Το Κόκκινο Ποτάμι είναι δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά πραγματικά γεγονότα γύρω από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στον τηλεοπτικό σταθμό Open beyond, σημειώνοντας τηλεθέαση 29,8% στο γενικό σύνολο και 31,6% στο νεανικό κοινό. Η τηλεθέαση στα επόμενα επεισόδια ανέβηκε ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στις 125.000€ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000€. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε να προβάλλεται από Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Λόγω υψηλής τηλεθέασης, η σειρά, μετά την ολοκλήρωση της, έχει περιστασιακά προβληθεί σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι, σε τηλεταινία, με πιο πρόσφατη την περίοδο 17 με 20 Μαϊου 2021, ως φόρος μνήμης, για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Παύλος Κουρτίδης, Μαρία Παπαφωτίου, Άννα Μάγκου, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Αργύρης Πανταζάρας, Χαρά Μάτα Γιαννάτου και Γιωργής Τσαμπουράκης. Σκηνοθέτης είναι ο Μανούσος Μανουσάκης.

Από τις πρόβες

Πιο διαβασμένα