ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση ΚΚΕ Μαγνησίας με συνταξιουχικές οργανώσεις

Συνάντηση ΚΚΕ Μαγνησίας με συνταξιουχικές οργανώσεις
Συνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ Ριζόπουλος Απόστολος και Στεργίου Κώστας με μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι εκπρόσωποι της Τ.Ε. απηύθυναν κάλεσμα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 23/1, ώρα 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Αχίλλειον», με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια και κίνδυνοι για το λαό – κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους».
 
Στη συζήτηση που έγινε οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, την «ενεργειακή φτώχεια» που πλήττει και τις οικογένειές τους, και με περιορισμούς στην κατανάλωση ρεύματος και θέρμανσης και με τα δυσβάστακτα τιμολόγια, την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τεράστια κέρδη. Εξέφρασαν επίσης τους προβληματισμούς τους για τη μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους από την εμπλοκή της στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς, που, εκτός από την ακρίβεια, αποτελούν τη μήτρα πολεμικών συγκρούσεων, όπως στην Ουκρανία, με κίνδυνο η περιοχή μας να μπει στο στόχαστρο.
 
Οι εκπρόσωποι της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ ζήτησαν από τους συνταξιούχους να αναρωτηθούν πόσο κερδισμένοι μπορεί να είναι από αυτές τις επενδύσεις, από τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», που αποτελούν το «κοινό πρόγραμμα» της πολιτικής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, για τα κέρδη των παραγωγών, των ενεργειακών κολοσσών, ξένων και ελληνικών, και των εφοπλιστών. Επισήμαναν ότι χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών της σημερινής κατάστασης και να δυναμώσουν οι αγώνες και των συνταξιούχων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τόνισαν, ακόμη, ότι το ΚΚΕ στέκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, για να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση του λαϊκού κινήματος στις επικίνδυνες εξελίξεις, για να ανοίξει ο δρόμος της αξιοποίησης όλων των πηγών ενέργειας προς όφελος του λαού, με την οικονομία και την εξουσία στα δικά του χέρια.