ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασφυκτικά τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος, το κατώφλι της 5ης ΥΠΕ αναμένεται να διαβούν άμεσα φορείς της περιοχής του Βελεστίνου για το Κέντρο Υγείας
Ασφυκτικά τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου
Tα προβλήματα υποστελέχωσης σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής αποτελούν έναν μόνιμο «πονοκέφαλο» για την περιοχή που καλύπτει υγειονομικά το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Υποστελέχωση, συντήρηση και υλικοτεχνικός εξοπλισμός τα «αγκάθια» στην εύρυθμη λειτουργία του

Tο κατώφλι της 5ης ΥΠΕ αναμένεται να διαβούν άμεσα φορείς της περιοχής του Βελεστίνου για το Κέντρο Υγείας.

Τα προβλήματα υποστελέχωσης σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής αποτελούν έναν μόνιμο «πονοκέφαλο» για την περιοχή, που πιέζει για την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και οδηγούς ασθενοφόρων, αφού έχουν παγιωθεί τα κενά, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά να μένουν ακάλυπτες βάρδιες και να επιστρατεύονται διασώστες από τον κεντρικό τομέα του ΕΚΑΒ στον Βόλο.

Σύμφωνα με το προσωπικό που απασχολείται στο Κέντρο Υγείας χρειάζονται ακόμη δύο τουλάχιστον οδηγοί, προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες. Σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό, οι παρόντες γιατροί σημείωσαν πως ο αριθμός τους επαρκεί για τις ανάγκες της δομής.

Υπάρχουν επίσης προβλήματα στο κτήριο, που χρειάζεται παρεμβάσεις αλλά και στον υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου εδώ και χρόνια διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική περίθαλψη δεκάδων χιλιάδων πολιτών, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια με 50.000 άτομα και προσφέροντας ασφάλεια σε πολλούς κατοίκους που διαμένουν σε μικρούς και απομακρυσμένους οικισμούς.

Ολα αυτά τα χρόνια το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με αυταπάρνηση και πνεύμα αυτοθυσίας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό.

Την τελευταία δεκαετία ωστόσο με τις προσλήψεις να έχουν «παγώσει» και μετά από αποσπάσεις προσωπικού σε κεντρικές δομές υγείας, η δομή έχει αποψιλωθεί από προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της.

«Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου είναι πολλά και απαιτούν άμεση λύση. Εχουμε πολλές φορές επισημάνει τις ελλείψεις. Εχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες, προειδοποιώντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αργοπεθαίνει. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας, παράλληλα με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Γατής, πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, που είναι εργαζόμενος στη συγκεκριμένη δομή.

πηγή: taxydromos.gr