ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για την ενεργειακή φτώχεια διοργανώνει το ΚΚΕ Μαγνησίας

Εκδήλωση για την ενεργειακή φτώχεια διοργανώνει το ΚΚΕ Μαγνησίας

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση  τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου,  ώρα 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Αχίλλειον», με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια και κίνδυνοι για το λαό – κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Αλέξης Ζορμπάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας: «Μύθοι και πραγματικότητες από την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Το παράδειγμα της επένδυσης LNG στη μαγνησία»

Λημνιός Στέλιος, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας: «Κατασκευή FSRU για LNG: οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα του Παγασητικού»

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων η Τοπική Επιτροπή αναφέρει: “Διανύουμε ένα χειμώνα που βγαίνουν με τρανταχτό τρόπο οι συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της ενέργειας («πράσινη ανάπτυξη», απελευθέρωση ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ενέργειας, κ.ά). Πρόκειται για την ονομαζόμενη «ενεργειακή φτώχεια» που χτυπά κάθε λαϊκή οικογένεια, με περιορισμούς στην κατανάλωση ρεύματος και θέρμανσης σε σπίτια, σχολεία, κ.ά., με δυσβάστακτα τιμολόγια… Στη περιοχή μας αυτή η πολιτική αφήνει ακόμα πιο έντονο αποτύπωμα. Με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε παρθένες εκτάσεις στο Ν. Πήλιο και στο Μαυροβούνι. Τα επικίνδυνα σχέδια για δημιουργία εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ – LNG) στην περιοχή του Παγασητικού Κόλπου. Τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων, στα πλαίσια της προώθησης καύσης των καρκινογόνων υλικών. Προβάλλονται ως επενδύσεις από τις οποίες θα βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου και της Μαγνησίας…Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι στέκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, για την αποκάλυψη των αιτιών της σημερινής κατάστασης, για την αγωνιστική απάντηση του λαϊκού κινήματος στις επικίνδυνες εξελίξεις, για να ανοίξει ο δρόμος της αξιοποίησης όλων των πηγών ενέργειας προς όφελος του λαού, με την οικονομία και την εξουσία στα δικά του χέρια”.

πηγή: ertnews.gr