ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Λιούπη στην ΕΒΟΛ

"Δυνατό το αποτύπωμα της αναπτυσσόμενης και βραβευμένης ΕΒΟΛ στην Μαγνησία", τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας
Επίσκεψη Λιούπη στην ΕΒΟΛ

Όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, επίσκεψη πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης όπου συζήτησε εκτενώς και έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Στέφανο Διακομή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και τους εργαζομένους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, τα σχέδια και τις φιλοδοξίες που έχει η νέα διοίκηση για την πρωτοπόρο συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία.

Ο κ. Λιούπης επεσήμανε το δυνατό αποτύπωμα της ΕΒΟΛ στην περιοχή με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, καθώς είναι μια δραστήρια γαλακτοβιομηχανία που διαχρονικά αξιολογήθηκε και βραβεύτηκε το 2019 ως μία από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες. Η νέα διοίκηση συνεχίζει τις επενδύσεις και το όραμα του αείμνηστου Νικήτα Πρίντζου, θεμελιωτή της ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς είναι στις 7 πρώτες θεσσαλικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στη δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» για τον εκσυγχρονισμό της γαλακτοβιομηχανίας με μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμό, προϋπολογισμού 2,255 εκατ. ευρώ.

Ο Βουλευτής εξήρε τον μεγάλο κύκλο εργασιών της ΕΒΟΛ, τη σημαντική παρέμβασή της στην αγορά, καθώς διαμορφώνει εν μέρει τις τιμές γάλακτος και δημητριακών που απολαμβάνουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, την προσφορά της στην απασχόληση με το προσωπικό και τους συνεργάτες σε όλη τη χώρα, τα δίκτυα διανομής, τη σημαντική αντοχή της στις αναταράξεις της αγοράς όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση.

Επεσήμανε επίσης την κοινωνική της προσφορά με υποτροφίες σε φοιτητές, την δωρεά ασθενοφόρων και ιατρικών μηχανημάτων, μια συνεργασία που την βίωσε με την προηγούμενή του ιδιότητα ως Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα  στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο κ. Λιούπης συζήτησε με τους παρευρισκόμενους και τον πρόεδρο διεξοδικά  όλα τα ζητήματα, το ενεργειακό κόστος, την αυξητική τάση των εφοδίων, του κόστους παραγωγής, των ζωοτροφών, την αύξηση των τιμών πώλησης των γαλακτοκομικών προϊόντων, τα έργα νερού, την εγκατάσταση μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών στις γεωτρήσεις και στις στέγες των αγροτικών – κτηνοτροφικών κτηρίων, το net metering και την βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, τις αποζημιώσεις, τις επιχορηγήσεις, τις επιδοτήσεις, τη νέα ΚΑΠ και το Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας,  τους δασικούς χάρτες καθώς και τις συνεχείς σημαντικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Λιούπη για την άριστη και μακρόχρονη συνεργασία αλλά και για τις παρεμβάσεις του που οδήγησαν στην επίλυση ζητημάτων που είχαν τεθεί από τη συνεταιριστική οργάνωση όπως αυτό για τις ενεργειακές κοινότητες και ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους για όσα προσφέρουν στον τόπο μας και δεσμεύτηκε πως θα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα της συνεταιριστικής οργάνωσης.