ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η εικόνα των Μ.Ε.Θ. για τα παιδιά συμπληρώνει το παζλ της συνειδητής απαξίωσης του Ε.Σ.Υ."

"Η εικόνα των Μ.Ε.Θ. για τα παιδιά συμπληρώνει το παζλ της συνειδητής απαξίωσης του Ε.Σ.Υ."

 

Στα δημόσια νοσοκομεία, τα κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας για παιδιά είναι 55, εκ των οποίων τα 32 στην Αθήνα, 10 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 7 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και 6 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Το ζήτημα που τίθεται αυτήν την περίοδο με την έξαρση των ιώσεων αλλά και του COVID δεν είναι μόνο ότι τα υπάρχοντα κρεβάτια είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες της εποχής, αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Θράκη με αποτέλεσμα οι 10 ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να αναγκάζονται να εξυπηρετούν μια περιοχή από τον Βόλο μέχρι την Καστοριά και από τον Έβρο μέχρι τα Ιωάννινα. 

Είναι ντροπή το ΕΣΥ μετά την τριετία της πανδημίας να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα αποσύνθεσης. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες και πλέον δε μπορούμε να μιλάμε για παραλείψεις και ανικανότητα αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί τη συνολική απαξίωση και κατάρρευση του ΕΣΥ, υπέρ των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. 

Δημήτρης Τσιμπανάκος

Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.