ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Υποδοχή του πρώτου κρουαζιεροπλοίου για το 2023

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023, το "CELESTYAL CRYSTAL" σημαίας Μάλτας κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 σήμερα το πρωί (3/1) στο λιμάνι του Βόλου
Βόλος: Υποδοχή του πρώτου κρουαζιεροπλοίου για το 2023

Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη, μεταφέρει 470 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ελλάδα. Θα παραμείνει στο Λιμένα του Βόλου για 11 ώρες και θα αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό τον Πειραιά.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε., Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Ο κ. Αναγνώστου καλωσόρισε τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου, Νίκο Βασιλείου κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, ο κ. Αναγνώστου με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, συζήτησαν με τον πλοίαρχο διάφορα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Βόλου και στην πόλη γενικότερα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε: “Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Βόλου από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων. Καλωσορίσαμε σήμερα, το πρώτο για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι μας. Θέτουμε ψηλά των πήχη των διεκδικήσεών μας. Το λιμάνι του Βόλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Μέσω της διασύνδεσης με το αεροδρόμιο Αγχιάλου και με σοβαρά βήματα, το λιμάνι του Βόλου, δύναται να καταστεί home port λιμάνι, αυξάνοντας παράλληλα και την τουριστική δυναμική της πόλης. Ευχής έργο, να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και να υπάρξει συνεργασία των αρμοδίων, τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιεροπλοίων, για δυνατότητα διάθεσης εισιτηρίων κι εκτέλεσης δρομολογίων με το τρενάκι του Πηλίου, εξυπηρετώντας τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη».

πηγή: ertnews.gr