ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμβέρσα - Ελευσίνα με... πλοίο ξηράς και στάση στο Βελεστίνο

Οι TimeCircus διασχίζουν και την Ελλάδα με τροχήλατο - Σκοπός τους να φτάσουν στην τελετή έναρξης της "2023 - Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" - Ποιες χώρες διέσχισαν από ποιες πόλεις θα περάσουν
Αμβέρσα - Ελευσίνα με... πλοίο ξηράς και στάση στο Βελεστίνο

Από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα, η δημιουργική κολεκτίβα TimeCircus, διανύει πεζή την Ευρώπη με ένα τροχήλατο όχημα - ένα πλοίο ξηράς (το Landship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα. «Bοήθησε τους να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Συνάντησε τους σε μία από τις παρακάτω ελληνικές πόλεις» καλεί η διοργάνωση και παραθέτει την διαδρομή των TimeCircus: Κατερίνη, Λεπτοκαρυά, Λάρισα, Βελεστίνο, Αγιόκαμπος, Αρκίτσα, Λιβανάτες, Αταλάντη, Ορχομενός, Αλίαρτος, Θήβα, Μαγούλα.

Ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2022 με τα πόδια από το Βέλγιο, διέσχισαν την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα, και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της "2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης". Θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

Στόχος των TimeCircus με την άφιξή τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν με τη συμμετοχή των κατοίκων, το The ARK - ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του The Ark θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ` όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε την ομάδα στο Facebook

πηγή: protothema.gr