ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγέλλεται η δημιουργία αιολικού πάρκου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Η Πράσινη Αριστερά και η συνεργασία ΜΑΖΙ καταγγέλλουν την επικείμενη δημιουργία αιολικού πάρκου χαρακτηρισμένη περιοχή Natura του Δήμου Ρήγα Φεραίου και καλούν πολίτες και φορείς της Μαγνησίας να ξεσηκωθούν για να ακυρώσουν τα σχέδια
Καταγγέλλεται η δημιουργία αιολικού πάρκου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Η Πράσινη Αριστερά και η συνεργασία ΜΑΖΙ καταγγέλλουν την επικείμενη δημιουργία αιολικού πάρκου χαρακτηρισμένη περιοχή Natura του Δήμου Ρήγα Φεραίου και καλούν πολίτες και φορείς της Μαγνησίας να ξεσηκωθούν για να ακυρώσουν τα σχέδια.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 
Βασιζόμενοι στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για μία ακόμη φορά δίνει άδεια τοποθέτησης 16 ανεμογεννητριών στην περιοχή Μαυροβούνι του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 
Η χαρακτηρισμένη Natura περιοχή δεν φαίνεται να είναι εμπόδιο στα σχέδια των επιχειρηματιών, που τόσο εύκολα αποκτούν εγκρίσεις από άριστους λειτουργούς.
 
Ούτε φυσικά οι αρνητικές αντιδράσεις που εκφράζονται από τις αποφάσεις των συμβουλίων Καναλίων, Κεραμιδίου, Ρήγα Φεραίου, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικές με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
 
Η ΡΑΕ προχωράει στην έγκριση δημιουργίας του αιολικού πάρκου παραβιάζοντας αρχές, διατάξεις αλλά και τη θέληση της τοπικής κοινωνίας.
 
Η συζήτηση περί ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού μάλλον αποτελεί πολύπλοκη ιδέα -και μάλιστα προεκλογικά- με αποτέλεσμα την διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής μας, λόγω των εγκλημάτων που πραγματοποιούνται συνεχώς σε βάρος του.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξαπάτησε τους πολίτες με μεγαλοστομίες, υπεροψία, διαρκή ψέματα, αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά μέτρα, καταστροφές του περιβάλλοντος και μη προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η συνεργασία ΜΑΖΙ, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Μαγνησίας, την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών να δυναμώσουν τον αγώνα τους με στόχο να σταματήσει κάθε επιτήδειο επιχειρηματία, πολιτικό, δημόσιο λειτουργό που οι αποφάσεις του (έμμεσα ή άμεσα) πλήττουν το Δημόσιο Συμφέρον και καταστρέφουν το Περιβάλλον.
 
Όχι στα Αιολικά Πάρκα χωρίς Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.
 
πηγή: ΕΡΤ Βόλου