ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πρώτη συνάντηση του συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Στην πρώτη συνάντηση του συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου 
Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μ. Μακρή, χαιρέτισε την πρώτη συνάντηση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιώδη ανταπόκριση και συμμετοχή. 
 
Παρουσία της Πρυτάνεως κ. Βιτσιλάκη, πρώην Πρυτάνεων, προέδρων τμημάτων και συλλόγων, καθηγητών, αποφοίτων και φοιτητών, η κα Μακρή ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Καρασαρίνη και τον αντιπρόεδρο κ. Τσιαγκλιώτη για την πρόσκληση και απευθύνθηκε εγκάρδια στους παρευρισκόμενους, ολοκληρώνοντας την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ μετά και τους χαιρετισμούς της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για την ανώτατη εκπαίδευση κ. Συρίγου. 
 
"Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση στην πρώτη αυτή συνάντηση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που οδηγεί το διακεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην δικτύωση, τη συνεργασία, την εξωστρέφεια, την συνέχεια και την εξέλιξή του μέσα από τους επιστήμονες που έχουν αποφοιτήσει από τα τμήματά του.
 
Πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδάκτορες, δημιουργείτε έναν σύλλογο που θα υποδέχεται κάθε νέα και νέο απόφοιτο σε μια ανοιχτή και δυναμική ομάδα με κοινή προέλευση και όραμα και θα αποτελεί τόπο διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών, προβληματισμών και κριτικής με στόχο την βελτίωση της φοιτητικής ζωής, των θεσμών και των διαδικασιών μέσα στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην επαγγελματική, επιστημονική και διαχρονική σχέση των μελών του, έξω από αυτό, πάντα, με ισχυρό δέσιμο και αυτονόητη αναφορά στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Αιγαίου πάνω στις βάσεις της ισχυρής παράδοσης των συλλόγων αποφοίτων, παγκοσμίως.
 
Σήμερα, γράφετε μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η ιδέα της οργάνωσης συλλόγου αποφοίτων έρχεται να ανανεώσει το προφίλ του Πανεπιστημίου και να εκκινήσει μια πρωτοβουλία που θα προσδώσει στη λειτουργία του και στη βιώσιμη προοπτική του.
 
Είναι χαρά μου η επικοινωνία με φοιτήτριες και φοιτητές, με παιδιά που πέρασαν από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξελίχθηκαν και προόδευσαν και τώρα θέλουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο και να επιβεβαιώσουν, έμπρακτα και συνετά, το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στο εθνικό και παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.
 
Για όλα αυτά, οι βάσεις μπαίνουν από τα πρώτα, κιόλας, σχολικά χρόνια και είμαι, αληθινά, υπερήφανη που, από τη θέση ευθύνης μου της υφυπουργού Παιδείας αρμόδιας για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, συμμετέχω στην αναβάθμιση του σχολείου μέσα από καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις, που εισάγουμε και εφαρμόζουμε για τέταρτο χρόνο με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
 
Και αυτή η διαδρομή μέσα από το σύγχρονο ελληνικό σχολείο οδηγεί τα βήματα των σημερινών μαθητών και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα ελληνικά πανεπιστήμια, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 
Ένα πανεπιστήμιο που ενώνει τα νησιά του Αιγαίου και δημιουργεί ένα δίκτυο γνώσης, έρευνας, μελέτης, εξέλιξης, αριστείας και, σήμερα, το δίκτυο αυτό αποκτά έναν σημαντικό πυλώνα, τον σύλλογο αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου!"