ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χαρτο"-γραφώντας με τον Ρήγα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βελεστίνο πραγματοποίησαν 35 μαθητές της Γ` τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου
"Χαρτο"-γραφώντας με τον Ρήγα

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα του γειτονικού Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο αλλά και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Τους μαθητές και τις συνοδούς καθηγήτριες υποδέχτηκε ο ίδιος ο δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος σε εγκάρδιο κλίμα τους ξενάγησε στον χώρο του Δημαρχείου και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δίνοντάς τους γενικές πληροφορίες για τον τόπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Τους μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες και κάποια μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής, τόσο για την ανάδειξη της ομορφιάς όσο και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια, τα παιδιά βρέθηκαν στο "Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής", όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα 57 σωζόμενα αυθεντικά αντίγραφα της "Χάρτας" του Ρήγα Φεραίου, αλλά και να γνωρίσουν, μέσω της ξενάγησης των υπευθύνων του Κέντρου, διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου Ελληνα Διαφωτιστή και οραματιστή. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, ολοκληρώθηκε με βιωματική και διαθεματική προσέγγιση η διδασκαλία του "Θουρίου", που ήδη γνώρισαν οι μαθητές στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Η επίσκεψη περιέλαβε ακόμα τον τόπο όπου βρισκόταν το σπίτι του Ρήγα, καθώς και κάποια άλλα χαρακτηριστικά σημεία στο κέντρο του Βελεστίνου.

Την εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα τμήματα Γ2 και Γ3 του Γυμνασίου. Αρχηγός και διοργανωτής ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Βασιλική Πατσαρούχα και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Δέσποινα Μπόγλου και Δέσποινα Λουκίδου.

πηγή: taxydromos.gr