ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Νότιο Πήλιο Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

Στο Νότιο Πήλιο Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολίτη Νικόλαο, την Αναπληρώτρια Γραμματέα Βακουφτσή Σούλα, τον Υπεύθυνο ΜΜΕ & Επικοινωνίας  Λουφόπουλο Δημήτρη, τα μέλη Τσιώμου Φούλη και Λεωνίδα Αναστασίου, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Πολίτη Αντώνη και τον Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το Ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, την Πλατεία Αργαλαστής όπου και μοιράστηκαν τα νέα φυλλάδια με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις μας για την υγεία και ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των μελών μας.

Τα συμπεράσματα απλά και εύκολα. Δυστυχώς, τα προβλήματα παραμένουν. Υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας με έλλειψη κάλυψης των περιστατικών υγείας στην περιοχή. Η υπερπροσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού δεν φτάνει. Πρέπει να υπάρχει εκσυγχρονισμός και στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μείωση του πληθυσμού καθώς οι νέοι δεν μένουν πλέον στην περιφέρεια και αναζητούν ελπίδα εργασιακή και κοινωνική στα αστικά κέντρα. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει όταν οι υποδομές για υγεία, εκπαίδευση, διασκέδαση και εν γένει κοινωνικού κράτους έχουν εκλείψει από την ευρύτερη περιοχή. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αν συνεχιστεί, δυστυχώς θα οδηγήσει σε πλήρη εγκατάλειψη της περιφέρειας.

Προβληματικός πρωτογενής τομέας. Τα κόστη αυξάνονται, εργατικά χέρια δεν υπάρχουν, μεγάλο ποσοστό της γης είτε μένει ακαλλιέργητο είτε παραχωρείται για ένα «κομμάτι ψωμί». Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο. Ο αγρότης είναι αναγκαίο να στηριχθεί για να δώσει ζωή στην περιφέρεια και σε σημεία τα οποία θα καταλήξουν να έχουν ανθρώπινη παρουσία μόνο τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Τουριστικά κινήθηκε μεν η καλοκαιρινή περίοδος σε καλό επίπεδο, αλλά το ταμείο μάλλον θα είναι μείον. Τα μισθολογικά έξοδα, τα αυξημένα κόστη ενέργειας και ο πληθωρισμός δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ κοιτάει μόνο τα μεγάλα συμφέροντα και αδιαφορεί για τους πολλούς. Η λύση είναι Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.