ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Αιολικό Πάρκο και την Κάρλα η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μαγνησία την περασμένη Πέμπτη η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφτηκε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στη θέση "Χαλκοδόνιο, το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, την λίμνη Κάρλα και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού
Στο Αιολικό Πάρκο και την Κάρλα η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή του νομού κ. Ζέττα Μακρή, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και τον Συντονιστή Γενικής Διεύθυνσης ΝΔ κ. Γιάννη Παπαγεωργίου επισκέφθηκε στο νομό Μαγνησίας.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα στο Βελεστίνο, βρέθηκε στις εργασίες του υπό κατασκευή αιολικού πάρκου Χλόης, επισκέφθηκε τη λίμνη Κάρλα αλλά και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού λίμνης Κάρλας, ενώ συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Βόλου κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών αναφορικά με το κόστος της ενέργειας.

Η κ. Σδούκου στις δηλώσεις της τόνισε: «Πρώτα από όλα είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που συμμετέχω στο κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη Μαγνησία και έχουμε την ευκαιρία από τη μία να παρουσιάσουμε το έργο της κυβέρνησης, τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που υλοποιούμε, αλλά από την άλλη – που είναι και το πιο σημαντικό- να ακούσουμε από τους φορείς τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή και από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η ουσιαστική συζήτηση που είχαμε με φορείς και επαγγελματίες στο Επιμελητήριο όπου για μία ακόμη φορά επικράτησε το θέμα που επικρατεί παγκοσμίως και αφορά στο ενεργειακό κόστος και πως θα το διαχειριστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είχα την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να εξηγήσω στον Πρόεδρο και στα μέλη, την πολιτική που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή και συνεχίζουμε κάθε μήνα παρέχοντας μίας μορφής ενίσχυση – επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας, εξήγησα ότι την ίδια στιγμή αυτό που είναι ζητούμενο είναι να βρούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μία λύση μιας και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί όλη την Ευρώπη και που προφανώς καταδεικνύει ότι καμία χώρα δε μπορεί από μόνη της να δώσει λύσεις τη στιγμή μάλιστα που έχουμε μία εκτίναξη στο ενεργειακό κόστος που δεν είναι αντιμετωπίσιμη και διαχειρίσιμη. Η δέσμευσή μου εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι η  πολιτεία θα συνεχίσει κάθε μήνα να παρέχει τη στήριξή που μπορεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών που έχει, ταυτόχρονα εξήγησα μία σειρά από άλλα εργαλεία που θα διαθέσουμε και στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, δίνοντας μεταξύ των άλλων έμφαση στο πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών στη στέγη σπιτιών αλλά και στις επιχειρήσεις καθώς και στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.

Είναι γεγονός ότι πέραν των επιδοτήσεων που βεβαίως είναι πολύ σημαντικές στο να μπορούν να ανακουφίζουν ένα μέρος αυτής της αύξησης του κόστους, να δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχει ένα πιο μόνιμο αποτύπωμα στα σπίτια είτε είναι αυτό με τη μορφή μιας μικρής εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού σε ένα σπίτι, πολύ περισσότερο δε στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα πραγματικό πρόβλημα. Άρα υλοποιούμε αυτή τη στιγμή και μία σειρά από τέτοιου είδους ενισχυτικά  προγράμματα, οπότε ενημέρωσα ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης,  για το πότε θα είναι στον αέρα,  αλλά και για το ποια θα είναι τα ποσοστά χρηματοδότησης. Συνεχίζουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε επιχείρηση, για όσο χρονικό διάστημα κρατήσει αυτή η κρίση".