ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χριστούγεννα φτάσανε και ακόμα να καλυφθούν τα κενά στην παράλληλη στήριξη"

"Χριστούγεννα φτάσανε και ακόμα να καλυφθούν τα κενά στην παράλληλη στήριξη"

Ερώτηση για τα κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη για του μαθητές κατέθεσε η Κ. Παπανάτσιου προς την Υπουργό Παιδείας. Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως παρά τις ανακοινώσεις του Υπ. Παιδείας για κάλυψη όλων των αναγκών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει πως υπάρχουν καταγγελίες για παιδιά που είτε δε καλύπτονται καθόλου είτε η κάλυψη είναι ανεπαρκής. Με τον όρο «ανεπαρκής» εννοεί πως δεν καλύπτονται τα περιστατικά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη όλες οι απαραίτητες ώρες που απαιτούνται. Εκπαιδευτικοί μοιράζονται σε δύο, τρία και τέσσερα σχολεία πολλές φορές για να «καλύψουν» τα κενά που υπάρχουν χωρίς να μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια στους μαθητές μας.  

Η Βουλευτής κλείνοντας ρωτάει την αρμόδια Υπουργό εάν θα υπάρξει κάλυψη των λειτουργικών κενών στην παράλληλη στήριξη, διότι είναι τεράστιας σημασίας για την πρόοδό των μαθητών και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.