ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Για τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και βοήθησαν να εκλεγούν αιρετοί της ΔΑΣ-ΟΤΑ και στα 2 Υπηρεσιακά (μονίμων και ΙΔΑΧ), σε συνθήκες μεγάλης αποχής και απαξίωσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Τα αποτελέσματα και των φετινών εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δείχνουν ότι ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας επιλέγουν τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τη λύση των όλο και πιο οξυμένων προβλημάτων τους. Αναγνωρίζουν στη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας το αποκούμπι τους, τον ρόλο της πρωτοπόρας δύναμης μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Της μόνης δύναμης που δεν κάνει κομπρεμί με τους δημάρχους, αλλά συγκρούεται με τις αντεργατικές αποφάσεις τους, που δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία οι δήμοι έχουν την διορισμένη πλειοψηφία, μπορεί να γίνουν “ανεξάρτητα” και φιλεργατικά. Χαιρετίζουμε και τους συναδέλφους, πρώην υποψήφιους με την παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» στις προηγούμενες εκλογές, που έκαναν τώρα το βήμα και εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ-ΟΤΑ παρά τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κρατική παρέμβαση, μέσω της Αποκεντρωμένης, να βάλει εμπόδια στην εκλογική διαδικασία και να συντηρήσει, όπως την βολεύει, την διαίρεση των συναδέλφων σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Είναι ανεπίτρεπτο οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ από τους χερσαίους Δήμους της Μαγνησίας (Ζαγορά, Αργαλαστή, Βελεστίνο, Αλμυρός) να αναγκάζονται να έρθουν στο Βόλο, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με όλα τα «εμπόδια», για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Θυμίζουμε ότι το ίδιο ίσχυε πριν το 2010 και για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ στα νησιά, αλλά, μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, οι συνάδελφοι αυτοί ψηφίζουν πια στον τόπο τους, στην ίδια διαδικασία με τους μόνιμους, σε 2 κάλπες.

Η απαξίωση με την οποία οι εκπρόσωποι της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους, υποστηρίζοντας ότι στα Υπηρεσιακά πρέπει να εκλέγονται μόνο συνάδελφοι με «γνώση και ικανότητα», είναι αποκαλυπτική για το πώς βλέπουν συνολικά τη δράση τους στο κίνημα. Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» εκπρόσωποι, που δικαιούνται να κάνουν συμβιβασμούς και λοβιτούρες με τους Δημάρχους για θέματα αιχμής, όπως οι αντιδραστικοί «οργανισμοί εσωτερικής λειτουργίας» και να περηφανεύονται μάλιστα γι’ αυτό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αποτελούν την «ανίκανη πλέμπα», που πρέπει μόνο να τους χειροκροτεί και να τους ψηφίζει. Μέσα από τις ανακοινώσεις τους και τις δηλώσεις τους επιχειρούν να πουλήσουν εκδούλευση στους συναδέλφους για υπηρεσιακά θέματα (μεταθέσεις, κτλ), εκφοβίζοντας τους και πιέζοντας τους για ψήφους. Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ έχουμε επιλέξει διαφορετικό μετερίζι.

Νέες προσπάθειες αλλοίωσης του αποτελέσματος των εκλογών

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή», που βρίσκονται σε εξέλιξη, να βγουν έγκυρα 15 άκυρα ψηφοδέλτια της παράταξης τους που βρέθηκαν στην κάλπη (ψηφοδέλτια της εκλογικής διαδικασίας του 2018 με τους τότε υποψήφιους – δες φωτό), με την πρόφαση ότι «τα ψηφοδέλτια αυτά δόθηκαν στους συναδέλφους που ψήφιζαν εκ παραδρομής και ρίχτηκαν στην κάλπη δίχως έλεγχο». Γιατί άραγε δεν βρέθηκε στην κάλπη «εκ παραδρομής» κανένας ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ από το 2018; Για μια ακόμα φορά οι συνάδελφοι αντιμετωπίζονται ως «πρόβατα» δίχως κρίση και θέληση, για μια ακόμα φορά οι εκλογικές διαδικασίες επιχειρείται να γίνουν λάστιχο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις από τη συγκεκριμένη παράταξη. Η αλαζονεία και η μπαγαποντιά έχουν χτυπήσει κόκκινο!

Ένα από τα ψηφοδέλτια του 2018 της «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» που έπεσαν στην κάλπη φέτος

Οι αιρετοί της ΔΑΣ-ΟΤΑ θα παλέψουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια για κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα του κάθε συνάδελφου. Θα λειτουργήσουν μέσα στα όργανα αυτά, που η πλειοψηφία τους ελέγχεται από τις Δημοτικές αρχές και έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης, εξαγοράς και συναλλαγής, ως τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των εργαζομένων που θα αποκαλύπτει τις αυθαιρεσίες και που θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών νόμων προς όφελος των εργαζομένων στους Δήμους. Θα παλέψουμε όμως, πρώτα και κύρια, για ισχυρά και μαχητικά σωματεία, διεκδικώντας το σύνολο των σύγχρονων αναγκών των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των σωματείων μεθαύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο ενάντια στον βάρβαρο προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη βουλή.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΜΟΝΙΜΩΝ 2022

 

  Ποσοστό στα έγκυρα

Εκλογές2018

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

       897

 

      555

 

ΨΗΦΙΣΑΝ

       512

 

      344

 

ΑΚΥΡΑ

         43

 

        29

 

ΔΑΣ

       198

              42,2%

      116

  36,8%

Πλαγεράς-Συνδικ.Ανατροπή

        271

              57,8%

      199

   63,2%

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΙΔΑΧ 2022

 

  Ποσοστό στα έγκυρα

Εκλογές 2018

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

      450

 

       521

 

ΨΗΦΙΣΑΝ

      250

 

       303

 

ΑΚΥΡΑ

        13

 

          7

 

ΔΑΣ

      102

              43,04%

       140

  47,3%

Πλαγεράς-Συνδικ.Ανατροπή

       135

              56,96%

       156

   52,7%