ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Υπεύθυνη πολιτική στάση η άμεση διαγραφή της Καϊλή"

Δήλωση του Δημήτρη Τσιμπανάκου, Μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής
"Υπεύθυνη πολιτική στάση η άμεση διαγραφή της Καϊλή"

Η Εύα Καϊλή είχε επιλέξει εδώ και κάποιους μήνες μία πολιτική τοποθέτηση που είχε αποστάσεις από τις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τον Πρόεδρο του, Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι γνωστή η τοποθέτηση της σχετικά με τις παρακολουθήσεις και το Predator, εκφράζοντας ουσιαστικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που αυτή η υπόθεση είχε στο επίκεντρο της τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκει. 

Απόσταση από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είχε και η δημόσια τοποθέτηση της το προηγούμενο διάστημα για τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνθήκες στο Κατάρ καθώς και η ψήφιση υποψηφίου του Λαϊκού Κόμματος για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι αποκλίνουσες θέσεις είχαν επικριθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο οποίος είχε φανεί έντονα ενοχλημένος σε δημόσιες τοποθετήσεις του και όπως πληροφορηθήκαμε από τις δηλώσεις του είχε ενημερώσει την κα Καϊλή ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
 
Έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις δεν υπήρχε άλλη υπεύθυνη στάση παρά η διαγραφή της από το κόμμα αλλά και από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Η παράταξη διαχρονικά έχει δείξει το δρόμο της θεσμικής αντιμετώπισης και της κάθαρσης σε τέτοια φαινόμενα διαχρονικά. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά έχει συμβεί και να μη ζήσουμε ξανά τη συγκάλυψη συγγενών και φίλων όπως με τη ΝΔ και τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Το μόνο που απομένει στη κ. Καϊλή είναι να παραδώσει την έδρα στο κόμμα, το οποίο δεν εκφράζεται ηθικά και πολιτικά από τέτοιες πρακτικές.