ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συναυλία με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή στον Βόλο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Συναυλία με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή στον Βόλο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

 

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» και ώρα 20:30 μία συναυλία με τραγούδια του συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Τον εκλεκτό συνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή θα συνοδέψει στην κιθάρα ο Γιώργος Τοσικιάν και στο τραγούδι η Μαρία Θωίδου, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία έχει τραγουδήσει στο cd του Νότη Μαυρουδή «Άγρυπνο Φεγγάρι» σε στίχους Ελλήνων ποιητών του μεσοπολέμου.

Με οδηγό τις κιθάρες, σε ένα πρόγραμμα  που περιλαμβάνει λυρικά τραγούδια από στιγμές που καταγράφηκαν  στο παρελθόν,  στο παρόν και στο μέλλον  και γνωστές επιτυχίες του συνθέτη Νότη Μαυρουδή, όπως τα «Πρωϊνό τσιγάρο» σε στίχους  Άλκη Αλκαίου, «Άκρη δεν έχει ο Ουρανός», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» κ.α.,   οι συντελεστές θα μεταφέρουν με τρυφερότητα και πάθος τη μελωδική αναζήτηση των τραγουδιών στον ποιητικό λόγο.             Δύο κιθάρες και μία φωνή, θα παρουσιάσουν αγαπημένα και πολύτιμα τραγούδια που μιλάνε για το πριν και το μετά, για τον πόνο και την αγάπη, για το αξεπέραστο του έρωτα, ενώ οι  μουσικές και οι εξαιρετικές μελωδίες πάνω σε στίχους πολλών και σημαντικών στιχουργών θα φωτίσουν βαθύτερες συγκινήσεις. Τα τραγούδια αλλά και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχόλια του Νότη Μαυρουδή ανάμεσα στα τραγούδια, είναι προσαρμοσμένα στην ατμόσφαιρα των ημερών, συγκεκριμένα στην υπαρξιακή αναζήτηση που εμπνέουν οι μέρες των γιορτών, με μηνύματα ειρήνης και αναγέννησης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421082870, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

Πιο διαβασμένα