ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Βία Κατά των Γυναικών και Γυναικοκτονίες - Παιδική Προστασία"

Εκδήλωση - επιστημονική συζήτηση από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο PARK στον Βόλο
"Βία Κατά των Γυναικών και Γυναικοκτονίες - Παιδική Προστασία"

 

Η αύξηση της πληροφόρησης για τα τραγικά φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά, έχει αναδείξει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα των ανθρώπινων σχέσεων και δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Γυναικοκτονίες, Ενδοοικογενειακή Βία, Παιδική Κακοποίηση ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς, Έμφυλη Βία, Άσκηση Βίας σε ανηλίκους από κρατικούς λειτουργούς ή από αρμόδιους δομών μη κυβερνητικών οργανώσεων, Διακρίσεις Φύλου, Εκφοβισμός ιδίως μέσα στους χώρους γνώσης, είναι θέματα που καθημερινά βρίσκονται στην επικαιρότητα. Σε πολλές των περιπτώσεων κοινός παρονομαστής όλων αυτών των ζητημάτων είναι φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός.

Οι πολιτικοί φορείς, ως ζωντανοί συλλογικοί οργανισμοί που στοχεύουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας οφείλουν να συζητάνε, να προτείνουν, να κάνουν την αυτοκριτική τους ως προς την άσκηση του ρόλου τους και κυρίως να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μέσα από το κοινοβούλιο και τη τοπική αυτοδιοίκηση. Οφείλουν να δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις με δικλείδες διασφάλισης, ιδίως για τη προστασία των πιο αδυνάτων. Προκύπτει έντονα λοιπόν η ανάγκη για μια νέα προσέγγιση , που δεν βασίζεται στην αντιμετώπιση και την καταστολή, αλλά στην πρόληψη, στην προστασία των ευάλωτων και τον συνδυασμό πολιτικών ασφάλειας και πρόνοιας. Οι ιδέες αυτές βρίσκονται στο πυρήνα της σοσιαλδημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρωτοστατήσει διαχρονικά στα ζητήματα αυτά. Από την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου τη δεκαετία του 1980 με τη πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που έφερε ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και δικαιώματα για τα παιδιά, μέχρι τη διαδικτυακή καμπάνια και τον διάλογο για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος «digitalsociety.gr» και μια πλήρη σειρά προτάσεων για τη παιδική προστασία το 2022, θέτει τα ζητήματα με προοδευτική οπτική και με τη κοινωνία στο προσκήνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, διοργανώνει εκδήλωση – επιστημονική συζήτηση με θέμα «Βία Κατά των Γυναικών & Γυναικοκτονίες – Παιδική Προστασία», τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο PARK στη πόλη του Βόλου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν αναλυτικές εισηγήσεις για τις θέσεις της παράταξης η Μάρα Κουκουδάκη – Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής, εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη,  και η Ελευθερία Τζιουβάρα – Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Ισότητας της παράταξης. Η κα. Τζιουβάρα είναι νομικός και η κα. Κουκουδάκη έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες & Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Παράλληλα θα μιλήσουν για τα μεγάλα αυτά κοινωνικά ζητήματα δύο επιστήμονες που δεν φέρουν κομματική ιδιότητα αλλά έχουν προσκληθεί ως στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τη κα. Μακρυγιάννη Βασιλικη - Κοινωνική Λειτουργό και τη κα Κουλούμπαρδου Φιλίτσα – Ψυχολόγο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ανοίξει τον διάλογο με τη κοινωνία, κεντρικά και κατά τόπους, για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέχθηκε να προσκληθούν όχι μόνο κομματικά αλλά και εξωκομματικά στελέχη τα οποία θα παραθέσουν τις εμπειρίες τους και τις επιστημονικές τους απόψεις.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και καλούνται οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας για να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για να συμμετάσχουν ενεργά στη συζήτηση.

Όλες και Όλοι μαζί για την Αλλαγή με τη Κοινωνία στο Προσκήνιο!