ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ

Εκδήλωση με θέμα τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ διοργανώνει η Τ.Ε. του ΚΚΕ Μαγνησίας, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Τα άτομα με αναπηρίες, οι χρόνια πάσχοντες μαστίζονται διπλά από τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Η μεγάλη ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η ανεργία, τα επιδόματα και συντάξεις «ψίχουλα», η έλλειψη βασικών δομών και υποδομών για την περίθαλψη, την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους αποτελούν καθημερινό βραχνά για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

ήμερα χρειάζεται το δυνάμωμα του αγώνα των ατόμων με αναπηρία για να μπει «φρένο» στην αντιλαϊκή πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα από τα άτομα με αναπηρία. Για την διεκδίκηση της απαραίτητης προστασίας και της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών τους. Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνια πάθηση να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, επεμβάσεις, για υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνολογικά βοηθήματα. Για να δημιουργηθούν υψηλού επιπέδου σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής για όλα τα άτομα με αναπηρία και για τους χρόνια πάσχοντες, με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Για να μετατραπούν τα δικαιώματα και οι ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία από ατομική σε κοινωνική – κρατική ευθύνη κατοχυρωμένα και διασφαλισμένα δωρεάν σε όλους στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης που κριτήριό της θα είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Αναπαύσεως – Καραμπατζάκη) για τα Δικαιώματα των ΑΜεΑ.

Θα μιλήσουν:

Κατερίνα Βεζύρη, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ΑμΕΑ και των χρόνια πασχόντων εξυπηρετούν τις ανάγκες τους; Η θέση του ΚΚΕ»

Χρυσούλα Καρμπά, Δρ Ψυχολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής και Γενικής Αγωγής Θεσσαλίας, με θέμα: «Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Δικαίωμα η ουσιαστική ένταξη στη ζωή»