ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Το μαγικό γάντι” στην πλατεία Αγίου Νικολάου

“Το μαγικό γάντι” στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αύριο Παρασκευή στις 2 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στην Πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, τη θεατρική παράσταση «Το μαγικό γάντι».

Παιδιά και νέοι, όλων των ηλικιών, συναντιούνται και συνεργάζονται για να παρουσιάσουν μαζί μια παράσταση-γιορτή για την διαφορετικότητα, την συμπερίληψη, το μοίρασμα και την αγάπη! Καλούμε τους πολίτες του Βόλου, οικογένειες με παιδιά και κάθε ενδιαφερόμενο να έλθει να παρακολουθήσει αυτό το πρωτότυπο, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον (πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς;) παραμύθι αλληγορίας και αποδοχής κάθε διαφορετικού ατόμου.

Οι δράσεις όμως του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού της Αγριάς συνεχίζονται όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του, Απόστολος Μιχαλόπουλος. Έτσι, στις 7 Δεκεμβρίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του σχολείου συνοδεία των εκπαιδευτικών τους θα περιοδεύσουν με ένα λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ σε διάφορες στάσεις μέσα στην πόλη και θα παίξουν θεατρικά δρώμενα στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέμα αναπηρίας. Επιπλέον ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ σχεδιάζει να μετονομάσει τη στάση “Αστέρια” σε στάση “Παίδων Πόλις” που ειναι το όνομα του σχολείου δημιουργώντας ταυτόχρονα στο σημείο της στάσης μία δανειστική βιβλιοθήκη. Το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

πηγή: ertnews.gr