ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία "Άριελ": Νέο έκτακτο δελτίο Πού αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σημαντικά θα επηρεαστούν τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως μετά την αλλαγή της ημέρας προς Πέμπτη
Κακοκαιρία "Άριελ": Νέο έκτακτο δελτίο  Πού αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου / Μουσικό Βαγόνι

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία «ARIEL»επελαύνει στη χώρα και θα συνεχίσει να επηρεάζει αρκετές περιοχές τις επόμενες ώρες – ανάμεσά τους την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Υπενθυμίζεται ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Πέμπτης είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

-Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

-Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

-Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 4

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, το επεισόδιο βροχόπτωσης που αναμένεται αυτό το διήμερο κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (πολύ σημαντική).

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Τετάρτης.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr ΕΔΩ

Πιο διαβασμένα