ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσίασε την ECTAA το Πήλιο και η Θεσσαλία

 Εντυπωσίασε την ECTAA το Πήλιο και η Θεσσαλία

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων από το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και τα τουριστικά brands της Θεσσαλίας έμειναν οι εκπρόσωποι της ECTAA που επισκέφθηκαν το Βόλο και το Πήλιο, το τριήμερο 25 – 27 Νοεμβρίου 2022. Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο  της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Valis της Αγριάς Βόλου, όπου και παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας από τη Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου.

Το τριήμερο ταξίδι γνωριμίας των στελεχών της ECTAA, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της FEDHATTA και με  χορηγούς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προτεινόμενου Προορισμού 2022», (ECTAA Preferred Destination), το οποίο για το έτος αυτό προβάλλει την Ελλάδα μέσω του Ε.Ο.Τ., σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους Ευρωπαίους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς πράκτορες, προσφέροντας προνομιακή πρόσβαση στις 35 Ενώσεις Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Tour Operators (συνολικά, σε περισσότερα από 70.000 τουριστικά γραφεία), οι οποίες καλύπτουν τις περισσότερες από τις εξερχόμενες αγορές σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στην Τυνησία, το Ισραήλ και τη Μαλαισία.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων τουριστικών πρακτόρων, καθώς επίσης της Ινδίας, Λατινικής Αμερικής, και Νοτίου Αφρικής.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης τα μέλη της ECTAA επισκέφθηκαν τα Μετέωρα και χωριά του Νοτίου Πηλίου. Κατά την ξενάγησή τους, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές του βουνού των Κενταύρων και την ιστορία του, καθώς επισκέφθηκαν την πλατεία των Πινακατών, την εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές, τη Βιβλιοθήκη Μηλεών, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας “Εσπερίδες”, ενώ κατέληξαν για παραδοσιακό Πηλιορείτικο γεύμα στη πλατεία της Βυζίτσας, το οποίο και προσέφερε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.
Σημαντική επίσης ήταν και η παρουσίαση από το καταξιωμένο Έλληνα Ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου (Pelion Long Trail). Μίας σύνδεσης μονοπατιών του Πηλίου, από το Κεραμίδι ως το Τρίκερι, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό «εργαλείο» στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Πρόεδρος της ECTAA κ. Frank Oostdam, ο Ταμίας της ECTAA κ. Μάριος Καμμένος, ο Προεδρος της FedHatta κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, o Πρόεδρος του Ηatta κ. Νικόλαος Κελαηδίτης, μέλη της ECTAA & HATTA, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Αθανάσιος Μόρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου, ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Δημήτριος Ραματάς, οι κ.κ. Αθανάσιος Σπύρου και Ευαγγελία Αρβανιτάκη από τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Μποτσιβάλης.