ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Να επιδοτηθεί η εργασία και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις"

Zητάει με επίκαιρη ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μπουκώρος
"Να επιδοτηθεί η εργασία  και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις"

 

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η οποία αναμένεται να συζητηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ζητά την ένταξη των αγροτών σε επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα ήδη αυξημένα έξοδα τους, λόγω και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αφού αποδίδουν εργοδοτικές και εργατικές εισφορές για τους πλήρως ή μερικώς ασφαλισμένους εργαζόμενους τους.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας επισημαίνονται τα εξής: "Ο πρωτογενής τομέας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας. Πολλοί αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) απασχολούν, ως εργοδότες,  με σχέση εξηρτημένης εργασίας και πλήρη ή μερική ασφάλιση (όχι «εργόσημο») εργαζομένους, ημεδαπούς ή νομίμως ευρισκομένους στην Ελλάδα αλλοδαπούς, για τους οποίους αυτονόητα αποδίδουν εργοδοτικές και εργατικές εισφορές.  Οι αγρότες αντιμετωπίζουν δε με οποιονδήποτε άλλο εργοδότη τα ίδια, ή ενδεχομένως και περισσότερα προβλήματα, εξαιτίας των αυξημένων εξόδων τους και των μειωμένων εσόδων τους,  στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας εξαιτίας  των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τις διεθνείς εξελίξεις. Ωστόσο έως και σήμερα δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα από τα επιδοτούμενα προγράμματα Απασχόλησης  (ενδεικτικά και για παράδειγμα: προγράμματα:  «Πρώτο ένσημο»,  «Επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» κλπ)

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται να ενεργήσει ώστε να ενταχθούν και οι αγρότες ως εργοδότες πλήρως ή μερικώς  ασφαλισμένων εργαζομένων (όχι με εργόσημο), σε επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας;".