ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Σε ακόμη τρεις αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Σε ακόμη τρεις αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Στους συνηθισμένους τους ρυθμούς επέστρεψαν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, μια βδομάδα μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή του ΣΔΥΒ με 152 αθλητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Μάλιστα ακόμη και εκείνη την ημέρα υπήρξε παρουσία σε έναν ακόμη αγώνα που έγινε κατ` εξαίρεση στην ίδια ημερομηνία με τον Μαραθώνιο. Πρόκειται για τον 10ο Ημιμαραθώνιο Πάικου στο Κιλκίς που ήταν εξ αναβολής λόγω βροχής. Η διαδρομή στο καταστανόδασος του Πάικου είναι ορεινή, και ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε 6ος στα 5 χιλιόμετρα με 24:37.

Στον Παλαμά Καρδίτσας έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο 17ος Τιτάνιος Δρόμος, με τον ΣΔΥ Βόλου να δίνει το παρόν για 17η χρονιά, αυτή τη φορά με δύο δρομείς του έτρεξαν στην κύρια απόσταση των 10 χιλιομέτρων. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία και τη 13η γενικά, με 46:36, μία βδομάδα μετά τη συμμετοχή του στους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Ο Κώστας Ξένος μετά τον τερματισμό του στην Αθήνα στα 42.195 μέτρα, πήρε στον Παλαμά την 27η θέση με 52:01.

Οι 11οι Ορεινοί Αγώνες Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη το πρωί της ίδιας ημέρας με 85 τερματισμούς στα 32 χιλιόμετρα και 175 στα 12χλμ. 20ος τερμάτισε στην κύρια απόσταση ο Αντώνης Νικολόπουλος με 3 ώρες 52:10.

Τα άλλα νέα του ΣΔΥΒ

Ο 17ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων προγραμματίστηκε για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με αποστάσεις 21,1 και 10 χιλιομέτρων, με ποσό συμμετοχής 5 ευρώ. Τα μέλη του ΣΔΥΒ που θέλουν να τρέξουν στον αγώνα, μπορούν να γράφονται στο λινκ της διοργάνωσης, ή προς διευκόλυνση στο κατάστημα Aspirina στον Βόλο.

Οι ομαδικές προπονήσεις των μελών του ΣΔΥΒ γίνονται κάθε Δευτέρα με ελεύθερη συμμετοχή και μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης που θέλει να ενταχθεί στον χώρο του αθλητισμού. Η συνάντηση είναι στις 17.00 στην εκκλησία Παναγία "Τρύπα" στις Πλάκες, και το τρέξιμο γίνεται προς την παραλία.

Αίσια έκβαση στην υπόθεση της Μακρινίτσας

Κάτι περισσότερο μετά από ενάμιση χρόνο από όσα διαδραματίστηκαν στην πεζοπορία στη Μακρινίτσα Πηλίου, εκδικάστηκε η υπόθεση και βγήκε η απόφαση, η οποία είναι αθωωτική. Έτσι το πρόστιμο των 5.000 ευρώ δεν ισχύει, και βέβαια δεν υπάρχει ποινή προς τους πεζοπόρους.

Πολλές ευχαριστίες απευθύνονται για τη συμπαράσταση σε όλη τη δρομική Ελλάδα, στην τοπική κοινωνία, στα μμε, στα μέλη του συλλόγου, στους μάρτυρες υπεράσπισης, στην ομάδα των δικηγόρων κκ Ευτύχιο Εσμάουι, Παναγιώτη Ρεκκέ.