ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Η μόνη μας ευθύνη είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε

Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Η μόνη μας ευθύνη είναι ότι δεν παραιτηθήκαμε

Έτοιμοι να παραιτηθούν δηλώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αν το Νοσοκομείο δεν στελεχωθεί και δεν σταματήσει , όπως αναφέρουν, η πολιτική διακυβέρνηση του «εντέλλεσθε». Τον τρόπο που θα αντιδράσουν θα αποφασίσουν σε γενική συνέλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Τελευταία αφορμή το «εντέλλεσθε» στον διευθυντή του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, Ηλία Καραμέτο αλλά και σε μία άλλη γιατρό των ΤΕΠ σήμερα και ήδη η διοίκηση προχωρά σε  ΕΔΕ έπειτα από διαμαρτυρία ασθενούς ότι περίμενε στα ΤΕΠ δυόμισι ώρες.

«Για το μόνο που ευθύνονται οι γιατροί είναι ότι δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη», επισήμανε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός παρουσίασαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του Νοσοκομείου ενώ τόνισαν ότι τίθεται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχική υγεία τόσο των γιατρών, όσο και των ασθενών.

«Αντί να συζητάμε για το μέλλον του Νοσοκομείου και πως θα κάνουμε καλύτερη τη δουλειά μας μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Οι Παθολογικές κλινικές θα μείνουν με έξι παθολόγους από τον Ιανουάριο του 2023 όταν τώρα υπηρετούν 14 αλλά θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση οι σ υνάδελφοι» ανέφερε ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Χαράλαμπος Μάνδρος. «Δεν μπορεί να απαγορεύουν συναδέλφους από τα Κ.Υ. να μας βοηθήσουν έστω και οριακά να βγουν οι εφημερίες και τώρα να τους παίρνουν πίσω για να στηρίξουν το θεσμό του προσωπικού γιατρού».

Ο Παύλος Μαλινδρέτος, ρώτησε την υπουργό πως αποδέχεται να γίνεται υπέρβαση του ορίου των εφημεριών, να γίνεται διοίκηση με εντέλλεσθε, να υπάρχει υποστελέχωση και να μην γίνεται απολύτως τίποτα.

Ο ογκολόγος Γιώργος Ρήγας ανέφερε ότι δεν είναι σωστό άσχετοι με την ειδικότητα γιατροί να καλούνται να συνδράμουν σε περιστατικά. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη που αν αυτό που του είχε συμβεί πριν ένα χρόνο και σώθηκε χάρις τις προσπάθειες ειδικών γιατρών στην Αθήνα, είχε συμβεί στο Βόλο, δεν θα υπήρχε η ίδια κατάληξη. Τέλος επισήμανε ότι ποτέ δεν κλήθηκε από τη διοίκηση να προτείνει λύσεις για το ογκολογική τμήμα που πρέπει να γίνει ογκολογική κλινική και να διαθέτει και ακτινοθεραπευτικό τμήμα

«Είναι μονόδρομος οι γενναίες μόνιμες προσλήψεις. Όχι να παίρνεις τον γιατρό, να τον πηγαίνεις αλλού. Αυτές οι εμβαλωματικές λύσεις δεν είναι λύσεις, έτσι συνεχίζεται η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας» τονισε ο κ. Χαυτούρας.

Τέλος ο κ. Ντίνος Μηνδρινός παρουσίασε στοιχεία όπου φαίνεται ότι η υποστελέχωση και το υπόλοιπο προσωπικό, φθάνει το 50% και ότι σταθερά από το 2011 οι προσλήψεις υπολείπονται των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. 

πηγή: ertnews.gr