ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Μήνυμα Αλ.Μεϊκόπουλου για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα Αλ.Μεϊκόπουλου για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μόνο μια επέτειος. Είναι σύμβολο του αγώνα της νεολαίας και του ελληνικού λαού απέναντι στην καταπίεση, την αδικία και τον αυταρχισμό. Είναι η ενσάρκωση της τόλμης και της πίστης των νέων στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή. Είναι η υπενθύμιση ότι η αλλαγή δεν έρχεται από τους επαναπαυμένους και τους απόντες.

Το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης και παράδειγμα ομοψυχίας που μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Με συντονισμένο αγώνα, ενότητα, και αλληλεγγύη, ακόμα και οι δυσκολότεροι αγώνες κερδίζονται και δικαιώνονται. Στέκει θυμίζοντας το χρέος μας να αντιστεκόμαστε σε ό,τι προσβάλλει τη δημοκρατία και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επιστρέψουν οι σκοτεινές εκείνες ημέρες.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σε μια εποχή που οι καθεστωτικές πρακτικές στραγγαλίζουν τη δημοκρατία μας και οι πολιτικές της κυβέρνησης λεηλατούν την κοινωνία, η μνήμη και το μήνυμά του δείχνουν το δρόμο.

Αθάνατοι στη μνήμη και στους αγώνες μας οι νεκροί της 17ης Νοέμβρη του 1973

Ζήτω το Πολυτεχνείο!