ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για το διήγημα της Ζωής Μακρονάσιου

Η Βελεστινιώτισσα εκπαιδευτικός και συγγραφέας έλαβε το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πετριδείου Ιδρύματος της Πάφου, με το διήγημά της "Ουζερί ο Μοβόρος"
Διάκριση για το διήγημα της Ζωής Μακρονάσιου

Από την Διαχειριστική Επιτροπή του Πετριδείου Ιδρύματος ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Η’ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής.

Στον Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, βραβεύονται τα καλύτερα, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, έργα λογοτεχνίας, σε τέσσερεις κατηγορίες (Διήγημα, Παιδική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα, Θεατρικό).

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου στην Κατηγορία Μυθιστόρημα το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο Ξύλινο μάτι της Βασιλικής Σγούρου-Παρασκευουλάκου, Αθήνα, το 2ο Βραβείο στο Χρυσό γουρούνι του Λιώρη Ιωάννη, από την Καβάλα, και το 3ο Βραβείο, Στα χνάρια του λόγγου του Φώτη Ορέστη Μικελάκη, από το Χαλάνδρι.

Έπαινοι απονεμήθηκαν στην Κατερίνα Δρούλια – Κουτσουμπού, από το Ναύπλιο με τον Δρόμο με αγκάθια, στον Γιώργο Χατζόπουλο από την Ορεστιάδα Ν. Έβρου με το έργο Στα χνάρια της αιωνιότητας . Eπίσης έπαινο εξασφάλισε ο Σαχπαζίδης Παναγιώτης, από τα Σπάτα με Το βιβλίο, και ο Καραβούλιας Νικόλαος από την Πάτρα με το έργο η Καλλιόπη.

Επιπρόσθετα στην Κατηγορία Θεατρικό, το 1ο Βραβείο εξασφάλισε το Πενθεσίλεια και Αχιλλέας της Ευγενίας Τσιπολίτη, από τον Πύργο Ηλείας. Το 2ο Βραβείο, Ο Οδυσσέας μυρμήγκι της Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη,από το Hράκλειο Κρήτης. Το 3ο Βραβείο πήραν Τα θέατρα ελέγχου της Βίκυς Τσαγκάρη, από την Κερατέα Αττικής καθώς 3ο Βραβείο εξασφάλισε και Η οχυρωμένη πόλη της Κατερίνας Παπαδάκη, από την Αθήνα.

Έπαινο εξασφάλισαν Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος – Κωνσταντίνος Κορδώσης, Κλένια Κορινθίας.

Στην κατηγορία Διήγημα 1ο Βραβείο εξασφάλισε η κυδωνιά μας στο πηγάδι του Λιώρη Ιωάννη από την Καβάλα. Το 2ο Βραβείο εξασφάλσε Το μπάνιο του Κώστα Παπαπαναγιώτου από την Αθήνα και το 3ο Βραβείο το Ουζερί ο Μοβόρος της Ζωής Μακρονάσιου, από το Βελεστίνο Μαγνησίας.

Έπαινοι απονεμήθηκαν στο Λάζαρο Λαζάρου, από τη Λευκωσία με τον απολογισμό, στο

Καθρέφτης στο Αιγαίο της Πιερίνα Τζούλια Βαμβακάρη, από τη Γλυφάδα και στο Από πλατεία βασιλίσσης Όλγας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως του Θεόδωρου Πούλια από την Πάτρα.

Στην Κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία η κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην απονείμει βραβείο ή έπαινο.

Όπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός αφορούσε έργα Κυπρίων και Ελλαδιτών συγγραφέων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων θα ανακοινωθεί αργότερα.

πηγή: pafospress.gr