ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: "Δεν πάμε καθόλου καλά!"

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: "Δεν πάμε καθόλου καλά!"

Νέος κίνδυνος εμφανίστηκε για την ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου μετά την απόφαση της Χαλυβουργίας Ελλάδος να εισέλθει και αυτή, στην αγορά της ενέργειας. Η απόφαση πάρθηκε κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2022. Η απόφαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή, εμπορία, προμήθεια, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και εν γένει καυσίμων (στερεά, υγρά και αέρια).

Το ερώτημα που προκύπτει είναι μήπως η παραγωγή ενέργειας γίνεται και με επεξεργασία και καύση σκουπιδιών, στο πρότυπο της ΑΓΕΤ; Ρωτάμε αν υπάρχει σχέδιο για κατασκευή μονάδας καύσης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παραπλεύρως του εργοστασίου Βελεστίνου; Τί λένε για αυτό οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Περιφερειάρχου κ. Κολυνδρίνη; Γιατί αν συμβεί και αυτό η ατμόσφαιρα του Βόλου που ήδη επιβαρύνεται και από τη Χαλυβουργία Βελεστίνου, θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το Δήμο Βόλου που δια στόματος Δημάρχου κ. Μπέου δήλωσε «η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ότι γουστάρει»! Ούτε βέβαια και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία, για τα μάτια του κόσμου, πήρε μια απόφαση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια ή αντίδραση.

Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις αρχές της περιοχής και το μόνο που μπορεί να τους απαλλάξει από το δολοφονικό εφιάλτη του νέφους της πόλης του Βόλου είναι η συνέχιση του αγώνα. Γιατί η πολύτιμη υγεία, ιδίως των παιδιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμη και οι πολίτες δεν είναι αναλώσιμοι για τα κέρδη της όποιας βιομηχανίας.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου